- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σαλάτα με φασόλια χάντρες και αβοκάντο

Σήμερα σας προτείνουμε μια νηστίσιμη [1] σαλάτα [2] με αβοκάντο [3] και φασόλια χάντρες [4] που μπορείτε να απολαύσετε τόσο το μεσημέρι αλλά και το βράδυ. Εκτός από τα έντονα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στο πιάτο, αξίζει να αναφερθούμε και στην υψηλή θρεπτική του αξία.

Τα φασόλια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά που σημαίνει ότι είναι ιδανικά αν προσέχετε τη διατροφή σας. Το αβοκάντο έχει πολλές βιταμίνες και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό μας και ο συνδυασμός του με τα φασόλια είναι ότι καλύτερο.

Υλικά

300 γρ. φασόλια χάντρες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 αβοκάντο

500 γρ. ντοματίνια

2 πράσινες πιπεριές

1 κ.γλ. κύμινο

4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο

χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Βράστε τα φασόλια για 45′ και στραγγίξτε τα. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια. Καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε μικρότερα κομμάτια και τα ντοματίνια στη μέση. Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ και ρίξτε το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, 100 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον κόλιαντρο. Ανακατέψτε και σερβίρετε.