Αρχική Νέα Σάλος για την απoμάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σάλος για την απoμάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η ξαφνική απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως προέκυψε από την ανακοίνωση των τοποθετήσεων υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει προκαλέσει αίσθηση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγινε δέκτης αιτημάτων για ανάκληση της απόφασης, καθώς ο Μανώλης Σφακιανάκης ήταν εκείνος που έστησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είχε σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών το θρίλερ ξεκίνησε πριν το κατεπείγον σήμα του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο αρχηγός μάλιστα εκτιμούσε ότι ο κ. Σφακιανάκης θα μείνει στη θέση του. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα υπήρξε δραματική αλλαγή. Συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη έκαναν λόγο για μια περίεργη μεθόδευση από μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών οι οποίοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που είχε λόγο του πλούσιου έργου του ίδιου και της ομάδας του και θεωρούσαν ότι ο υποστράτηγος αποτελούσε μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον. Μάλιστα ορισμένοι αξιωματικοί έλεγαν ότι είναι ο μόνος υποστράτηγος που βρισκόταν σε Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου συνήθως βρίσκεται αστυνομικός διευθυντής.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σφακιανάκη λένε ότι ο ίδιος περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τις επίσημες ανακοινώσεις και δεν ήθελε να παρέμβει στις αποφάσεις του Αρχηγού, όμως δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια του γι' αυτή τη μετακίνηση.  Σύμφωνα με πληροφορίες του από το περιβάλλον του κ. Σφακιανάκη έχει υποβάλλει στο αρχηγείο ένσταση για την τοποθέτησή του στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού και πλέον ο ίδιος περιμένει την απάντηση του αρχηγείου. Εμφανίζεται, μάλιστα, αποφασισμένος σε περίπτωση που η ένστασή του δεν γίνει δεκτή να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Την ίδια ώρα η τοποθέτησή του σε αυτή την ανενεργή ουσιαστικά θέση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στο αρχηγείο σε συνδυασμό με την ένσταση που έχει καταθέσει ο στρατηγός αρχίζουν να ξανασκέφτονται την υπόθεση. Ωστόσο πηγές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποδίδουν τη μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη στην ανάγκη ανάδειξης και άλλων αξιωματικών επισημαίνοντας ότι ήταν η μοναδική περίπτωση αξιωματικού που παρέμεινε επικεφαλής για τόσα πολλά χρόνια στην ίδια υπηρεσία. Βέβαια πηγές της Κατεχάκη μιλάνε για απόπειρα της κυβέρνησης ελέγχου κομβικών θέσεων στην αστυνομία, μια εκ των οποίων και η υπηρεσία που ασχολείται με τον έλεγχο του διαδικτύου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.