Αρχική Περιβάλλον Σε 40 πόλεις η εκστρατεία Ecomobility - 1η χρονιά το Free Mobility για την ανεμπόδιστη μετακίνηση των πεζών

Σε 40 πόλεις η εκστρατεία Ecomobility - 1η χρονιά το Free Mobility για την ανεμπόδιστη μετακίνηση των πεζών

ECOMOBILITY EIKASTIKO 2015Σε μια όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάστηκε η Εκστρατεία Ecomobility 20014-15 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν σε 40 πόλεις της χώρας τo δίμηνο Φεβρουαρίου και Μαρτίου.
Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Free Mobility, που θα «τρέξει» ως παράλληλη εκστρατεία, στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από τα Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής μεγάλων πόλεων της χώρας.

Φέτος, είναι η δωδέκατη χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα με φανερά αποτελέσματα στην εικόνα των πόλεων, αλλά και αλλαγές επιλογών μετακίνησης των πολιτών. Παράλληλα, είναι σημαντική η καλλιέργεια αντίληψης των νέων, αλλά και ο προσανατολισμός σε αλλαγή συνθηκών που αναμένεται να οδηγήσει σε βιώσιμες και ανθρώπινες πόλεις.

Η πεταλούδα και το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται» θα κυριαρχήσουν σε σαράντα πόλεις, όπου οι ομάδες των μαθητών θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης και θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις.

ECOMOBILITY 13-14_EKP. MPOUGA 1Ο Συντονιστής του Τομέα Κεντρικής Ελλάδας, Πολιτικός Μηχανικός MSc, κ. Πέτρος Κρητικός αναφέρθηκε στην οργάνωση της εκστρατείας, στους στόχους της και στους συμμετέχοντες. Ανέφερε επίσης τους Δήμους που συνεργάζονται, τα Γυμνάσια που θα παρουσιάσουν εργασίες, τους συνεργαζόμενους Φορείς και τα βραβεία. Έκλεισε γνωστοποιώντας πως η Τελετή Απονομής των Βραβείων φέτος θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 25 Απριλίου.

Το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εκστρατείας, Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βλαστός Θάνος ανέφερε ότι το Ecocity με την υλοποίηση της εκστρατείας Ecomobility, αλλά και με το Free Mobility από φέτος, προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών στους σχεδιασμούς των πόλεων. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καλλιεργεί στους νέους, μέσα από την αυτενέργεια, τις παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης του Free Mobility, κα Μαριέττα Γιαννάκου, αναφέρθηκε στη φετινή πρωτοβουλία να προσκληθούν Ειδικά Γυμνάσια, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και ΕΕΕΕΚ για να παρουσιάσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και πολίτες με δυσκολία προσβασιμότητας στη καθημερινή μετακίνησή τους στην πόλη. Τόνισε πως αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα για τη στάση στις τοπικές κοινωνίες και την υποχρέωση σεβασμού της ανάγκης των συνανθρώπων μας να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στις ελληνικές πόλεις.

THESSALONIKI  2014Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης από το Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών παρουσίασε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος σε σχέση με τις διαδικασίες, τα μέσα που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των μαθητών – δημόσιων φορέων, τον τρόπο επικοινωνίας του προγράμματος καθώς και τη διερεύνηση της οικολογικής ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων μαθητών. Στόχος της εργασίας του Πανεπιστημίου είναι η συνεχής βελτίωση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο Συντονιστής της Εκστρατείας κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος έκλεισε την εκδήλωση ανακοινώνοντας τις πόλεις που συμμετέχουν και τα κριτήρια αξιολόγησης των εργασιών. Ακόμη, ανέφερε το σημαντικό σκέλος που αφορά την συνδιοργάνωση του προγράμματος με τους Δήμους και μετέφερε τη χαρά της Επιτροπής στην ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα για το πρόγραμμα Free Mobility και την ελπίδα που γέννησε η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων, αλλά και η ανάδειξη καθημερινών προβλημάτων με στόχο τη λύση.

Στη διάρκεια της αναγγελίας της εκστρατείας, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Οι εκδηλώσεις της Εκστρατείας θα γίνουν από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και τα μέσα Μαρτίου σε 40 πόλεις, όπου οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν προτάσεις και λύσεις, μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που είναι ελεύθεροι να επιλέξουν (θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.ά.). Οι νικητές θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο στο Ecocamp στα Καλάβρυτα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.