Αρχική Νέα Σε 5 χρόνια στη Βρετανία 254 εκπαιδευτικοί απολύθηκαν για σεξουαλικές επιθέσεις

Σε 5 χρόνια στη Βρετανία 254 εκπαιδευτικοί απολύθηκαν για σεξουαλικές επιθέσεις

boy_answers_questionΤουλάχιστον 254 εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων έχουν διωχθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε μαθητές στη Βρετανία τα τελευταία πέντε χρόνια σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συνολικά σχεδόν χίλιοι εκπαιδευτικοί είχαν κατηγορηθεί ότι μεταξύ του 2008 και του 2013 είχαν συνάψει σχέση με έναν μαθητή. Ωστόσο μόνον στο ένα τέταρτο των υποθέσεων αυτών (254 περιπτώσεις) ασκήθηκε δίωξη.

Ωστόσο από τα στοιχεία αυτά, τα οποία εξασφάλισε το BBC βάσει του νόμου περί της ελευθερίας της πληροφόρησης, δεν διευκρινίζεται σε πόσες περιπτώσεις απαγγέλθηκαν κατηγορίες, υπήρξαν καταδίκες ή αποσύρθηκαν οι κατηγορίες.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία αφορούν τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαχειρίζονται οι τοπικές κοινότητες, στηρίχθηκαν στις απαντήσεις που έδωσαν 137 δήμοι της χώρας, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τον αριθμό των μελών του διδακτικού τους προσωπικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ή εναντίον του οποίου ελήφθησαν πειθαρχικά μέτρα. Σαράντα δύο δήμοι διευκρίνισαν ότι δεν διαθέτουν τέτοια στοιχεία ή αρνήθηκαν να τα κοινοποιήσουν.

Το κύριο συνδικάτο διδακτικού προσωπικού της Βρετανίας, η Εθνική Ένωση Διδασκόντων (NUT), αντέδρασε υπογραμμίζοντας την ανάγκη κάθε δάσκαλος ή καθηγητής που είναι ύποπτος για σεξουαλική επίθεση να υφίσταται τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά προειδοποίησε κατά των ψευδών κατηγοριών.

Από το 2001 απαγορεύεται στην Βρετανία ένας ενήλικας σε θέση εξουσίας, όπως είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό, να έχει μια σεξουαλική σχέση με έναν ανήλικο για τον οποίο είναι υπεύθυνος, μολονότι τα 16 χρόνια ορίζονται ως η κατώτερη ηλικία συναίνεσης ενός ανηλίκου σε μια τέτοια σχέση.

Τον Ιούνιο, ένας Βρετανός καθηγητής καταδικάστηκε σε κάθειρξη πεντέμισι ετών για "απαγωγή" και σεξουαλικές σχέσεις με μια 15χρονη μαθήτρια, μετά τη φυγή του ζευγαριού στη Γαλλία, η οποία προκάλεσε μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας και βρέθηκε στην επικαιρότητα και στις δύο πλευρές της Μάγχης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.