Σε αναζήτηση νονών το βασιλικό ζεύγος

baby-topΟ ρόλος του νονού είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές που θα μπορούσε να σου προσφέρει ένας φίλος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το βασιλικό μωρό.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι ο γιος του δούκα και της δούκισσας του Cambridge, πρίγκιπας Γεώργιος, πρόκειται να βαφτιστεί στις 23 Οκτωβρίου στο βασιλικό παρεκκλήσι του παλατιού St. James’.
Μάλιστα, λέγεται ότι οι υποψήφιοι νονοί θα είναι έξι στον αριθμό όπως έγινε με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Από την άλλη, ο πρίγκιπας Τσαρλς είχε οκτώ νονούς συμπεριλαμβανομένων του παππού του Γεωργίου ΣΤ’ και της προγιαγιάς του βασίλισσας Μαίρης.

kate-william-5_1884410bΤο βασιλικό ζεύγος είναι πολύ πιθανόν να διαλέξει πρότυπα νεότερων νονών, όμως θα πρέπει να έχει κατά νου και την βασιλική παράδοση.
Ο ιστορικός και βιογράφος Robert Lacey αναφέρει στην εφημερίδα Daily Mail: “Παλαιότερα οι νονοί επιλέγονταν για δυναστικούς λόγους αλλά τώρα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ανθρώπους που θα μπορούν να συμβουλέψουν και να καθοδηγήσουν τον πρίγκιπα Γεώργιο σε όλη του τη ζωή”.

Ωστόσο, η τελική απόφαση θα παρθεί από τον Ουίλιαμ και την Κέιτ, ένα ζευγάρι που δεν φοβάται να έρθει σε ρήξη με τις βασιλικές συμβάσεις.