Αρχική InfoMommy Υγεία Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση που φιλοξενούνται στους "Άγιους Ανάργυρους"

Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση που φιλοξενούνται στους "Άγιους Ανάργυρους"

Σε απόγνωση οι γονείς παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση τα οποία φιλοξενούνται στο ειδικό οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» ζητούν να καταβληθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να ομαλοποιηθεί η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι» λόγω οφειλομένων του, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για το έτος 2015, ο ΕΟΠΥΥ έχει καταβάλει στο οικοτροφείο τα νοσήλια 7 μηνών.

Δύο μήνες έχουν παρακρατηθεί για την απόδοση claw- back και rebate και οφείλονται τα νοσήλια τριών μηνών τα οποία θα αποδοθούν στις αρχές του 2016.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο και την κοινωνική προσφορά που επιτελούν προνοιακοί φορείς όπως το συγκεκριμένο οικοτροφείο, έχει προβλέψει την εξαίρεση των συγκεκριμένων δομών από τους μηχανισμούς claw- back και rebate με διάταξη σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότησης όλων των φορέων με στόχο την απρόσκοπτη περίθαλψη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.