Αρχική Infokids Υγεία Σε έξαρση η γρίπη - Στη ΜΕΘ ένα βρέφος 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές

Σε έξαρση η γρίπη - Στη ΜΕΘ ένα βρέφος 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές

Ένα μωρό 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί συγκαταλέγονται στα «θύματα» της γρίπης κατά το τελευταίο 24ωρο. Οι μικροί ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» σε πολύ σοβαρή κατάσταση καθώς εμφάνισαν επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλευόταν ένα 4χρονο παιδί στο Ωνάσειο. Κατά πληροφορίες του Protothema.gr, το 8χρονο παιδί έχει υποκείμενο νόσημα, που το καθιστούσε πιο ευάλωτο στη νόσηση με γρίπη. Το μωρό δεν έχει άλλο πρόβλημα υγείας, αλλά εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης.

Ο εργαστηριακός έλεγχος ταυτοποίησε και στα τρία παιδιά τον ιό της γρίπης τύπου Α. Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εκτιμούν πως πρόκειται για το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1) το οποίο εφέτος είναι το κυρίαρχο. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τώρα το Ινστιτούτο Παστέρ έχει ελέγξει 400 δείγματα, εκ των οποίων ήταν θετικά στους ιούς της γρίπης τα 158. Εξ αυτών τα 156 ήταν Α(Η1Ν1). Ο αριθμός των ανθρώπων που κατέληξαν λόγω των επιπλοκών της νόσου ανέρχεται πλέον σε 13. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σήμερα 50 ασθενείς νοσηλεύονται στις Εντατικές, θέτοντας το σύστημα υγείας σε συναγερμό για την εξάπλωση της γρίπης στην κοινότητα αλλά και για τη διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.