Αρχική InfoMommy Υγεία Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -χωρίς υγειονομική περίθαλψη- οι κάτοικοι της Πάτμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -χωρίς υγειονομική περίθαλψη- οι κάτοικοι της Πάτμου

πατμος

Ο μοναδικός αγροτικός ιατρός που είχε απομείνει στο νησί παραιτήθηκε την Πέμπτη. Περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι του νησιού έχουν μείνει χωρίς γιατρό και 650 παιδιά χωρίς παιδίατρο λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών. Οι οργανικές θέσεις του Κέντρου Υγείας που είναι κενές, προβλέπουν 6 ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς.

Οι κάτοικοι της Πάτμου έκαναν συνέλευση ζητώντας το δικαίωμα στη στοιχειώδη περίθαλψη που έχει κάθε πολίτης, ενώ από τον δήμο της Πάτμου εξεδόθη ψήφισμα για την έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.

Πριν η ολιγωρία κοστίσει ανθρώπινες ζωές, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει έκκληση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Πάτμου και καλεί τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και τις εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Εδώ και τώρα πρέπει να δοθεί λύση» δηλώνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης. «Αν δεν στελεχωθεί το νησί με γιατρό τις επόμενες ώρες, τότε οφείλουμε να καλύψουμε εμείς, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου, την Υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. Δεν θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώθηκε από τους φορείς του νησιού για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Πάτμου με την παντελή απουσία ιατρικού προσωπικού. Γι’ αυτό κρίνουμε σκόπιμο να απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να ζητήσουμε από σας προσωπικά να δοθεί άμεσα λύση πριν η έλλειψη ιατρικού προσωπικού γίνει αιτία να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές."

Απευθύνουμε ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ώστε να δοθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Θεωρούμε απαράδεκτο να αισθάνονται οι συμπολίτες μας στην Πάτμο και στα υπόλοιπα νησιά εγκαταλελειμμένοι από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς γιατρούς και φάρμακα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.