Αρχική InfoSchool Δημοτικό Σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών στη Μακεδονία

Σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών στη Μακεδονία

Kids Getting on School BusΘέμα ασφάλειας των μαθητών που έχουν μείνει «εκτός» του συστήματος μεταφορών από και προς τα σχολεία τους και αναγκάζονται να μετακινούνται με κάθε μέσο (αυτοκίνητα συγγενών, αστική συγκοινωνία, αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, αλλά και με τα πόδια) θέτει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφεραν εκπρόσωποί της σε συνέντευξη που παραχώρησαν.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι καθώς οι τιμές που ορίζει η σχετική ΚΥΑ για τα δρομολόγια κρίνονται ασύμφορες από τους ιδιοκτήτες λεωφορείων, περίπου 4.000 παιδιά στο νομό Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, βρίσκονται και τριακόσια περίπου παιδιά που κατά τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Σίμο Δανιηλίδη, δεν συμμετέχουν καν στην εκπαιδευτική διαδικασία και δεν πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από κανένα μέσο.

«Αλίμονο αν κάποιο παιδί πάθει κάτι» είπε ο κ. Παπαδόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί από την πολιτεία οριστική λύση στο πρόβλημα, στο πλαίσιο της πρότασης των δημάρχων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε η τελευταία να μπορεί να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για τα δρομολόγια για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοφάνης Παπάς, επεσήμανε ότι στην ανατολική Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών πραγματοποιούνται σε ποσοστό μόλις 32% ενώ στη δυτική Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη καθώς πραγματοποιείται το 63% των δρομολογίων. «Είναι ντροπή να μιλάμε στα μέσα Οκτωβρίου για το πώς θα γίνει η μεταφορά. Το πρόβλημα δεν θα σταματήσει να υπάρχει μέχρι να βρεθεί τρόπος μεταφοράς και για τον τελευταίο μαθητή» πρόσθεσε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.