Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Σε ποια ηλικία μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά να κολυμπούν μόνα τους;

Σε ποια ηλικία μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά να κολυμπούν μόνα τους;

kids-swimmingΤα παιδιά τρελαίνονται να βουτάνε στη θάλασσα και να κάνουν βουτιές. Με σωσίβια, μπρατσάκια και στρώμα θαλάσσης πλατσουρίζουν και απολαμβάνουν το νερό. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή να τους επιτρέπετε να κολυμπούν μόνα τους;

Ο Παναγιώτης Σπυρίδης, Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής απαντά ότι δεν υπάρχει κάποια προκαθορισμένη ηλικία όπου το παιδί μπορεί να κολυμπά μόνο του καθώς όλα είναι συνάρτηση του βαθμού ωριμότητας, της ικανότητας κολύμβησης και πειθαρχίας που επιδεικνύει το κάθε παιδί. Όταν το παιδί γνωρίζει πια να κολυμπά σωστά, μπορούμε να του αφήσουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αρκεί βέβαια να βρίσκεται σε σημεία όπου «πατώνει», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν το παρακολουθούμε συνεχώς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.