Σε ποια ζώδια ανήκουν οι καλύτεροι και σε ποια οι χειρότεροι μπαμπάδες;

Κάθε γονιός είναι μοναδικός. Κάθε μητέρα και κάθε πατέρας έχει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας με τα παιδιά του και σίγουρα δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα πούμε ποιος είναι καλός και ποιος όχι.

Όλοι μας, όμως, μαμάδες και μπαμπάδες, αναρωτιόμαστε αν και κατά πόσο κάνουμε καλή δουλειά.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν καλό γονέα και πώς μπορούμε να ξέρουμε αν τα έχουμε;

Δεν ξέρουμε τι απαντήσεις έχετε πάρει μέχρι τώρα από φίλους, γνωστούς και τα ίδια σας τα παιδιά, αλλά τα άστρα έχουν την δική τους άποψη επί του θέματος! Σίγουρα, δεν καθορίζουν αυτά τη ζωή μας, αλλά μπορεί να μας δώσουν μια μικρή “ένδειξη” για το τι γίνεται.

Όπως ξέρουμε, οι μαμάδες τα κάνουν όλα σωστά, ανεξαρτήτως ζωδίου (είπατε κάτι;!), οπότε αυτό το άρθρο μας ασχολείται με τους… μπαμπάδες!

Σε ποια ζώδια, λοιπόν, ανήκουν -σύμφωνα με τα άστρα- οι καλύτεροι μπαμπάδες και σε ποια οι χειρότεροι;

Ξεκινάμε τη λίστα μας από τον καλύτερο και καταλήγουμε σε αυτόν που δεν… το΄χει ιδιαίτερα με αυτόν τον ρόλο (υπενθυμίζουμε: δεν τα λέμε εμείς, μας οι αστρολόγοι):

Ταύρος: Η υπομονή είναι η αρετή του. Τα παιδιά χρειάζονται πολλή από αυτήν και οι Ταύροι έχουν απεριόριστα αποθέματα υπομονής. Κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα, επειδή μπορούν και παραμένουν προσγειωμένοι και ενώ είναι γνωστοί για την ξεροκεφαλιά τους, ως μπαμπάδες είναι στοργικοί και προσπαθούν να προσφέρουν τα πάντα στην οικογένειά τους. Θα κάνουν ό,τι καλύτερο για τα παιδιά τους. Τι άλλο να ζητήσεις από έναν μπαμπά;

Καρκίνος: Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι γνωστό πως γίνονται αρκετά πιεστικοί, αλλά ως μπαμπάδες είναι απίστευτα τρυφεροί και στοργικοί. Μπορεί να κλαίνε όταν το κάνουν τα παιδιά τους, επειδή εκείνοι πονούν περισσότερο, αλλά είναι οι μπαμπάδες που θα σταθούν δίπλα τους ό,τι και αν συμβεί και δεν θα πάψουν να τα νοιάζονται και να τα φροντίζουν, ακόμα και όταν εκείνα έχουν πια μεγαλώσει.

Ιχθύς: Συναισθηματικοί, γεμάτοι συμπόνια και γενναιόδωροι οι μπαμπάδες που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων είναι απίστευτοι! Προσπαθούν να κρύψουν τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής τους και να είναι πάντα ευδιάθετοι και διαθέσιμοι για τα παιδιά τους.

Ζυγός: Η αγάπη τους για το δίκαιο τους κάνει πολύ καλούς μπαμπάδες, ιδιαίτερα για μεγάλες οικογένειες. Οι πράξεις τους δεν υποκινούνται από τον εγωισμό και θέλουν το σπίτι τους να το διέπει η δικαιοσύνη. Επειδή, όμως, θέλουν να είναι όλοι ευχαριστημένοι μπορεί να αργήσουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, πράγμα που σε μια οικογένεια είναι σημαντικό.

Αιγόκερως: Γεμάτος αποφασιστικότητα ο μπαμπάς Αιγόκερως είναι εκείνος που θα σχεδιάσει με λεπτομέρεια κάθε δραστηριότητα που θα κάνει το παιδί του, ενώ θα είναι και ο δάσκαλός του σε όλα. Εκτιμά την εχεμύθεια και το σεβασμό και θα διδάξει στα παιδιά του το ίδιο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι μπορεί να κακομάθει πολύ τα παιδιά του και να τα κάνει λιγάκι «ψώνια».

Λέων: Πεισματάρης και εγωιστής δεν ακούγεται ιδανικός για μπαμπάς, αλλά είναι γεμάτος θετική ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι. Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν ανεξάντλητη ενέργεια ο μπαμπάς Λιοντάρι είναι ο ιδανικός για ασταμάτητες δραστηριότητες, πάρτι και παιχνίδια.

Υδροχόος: Καινοτόμος, ρηξικέλευθος και πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Ο μπαμπάς Υδροχόος θα ενθαρρύνει τα παιδιά του να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους και θα τα βοηθήσει να ανακαλύψουν νέους κόσμους, αλλά είναι εκείνος που δεν μπορεί να κατανοήσει την ανάγκη για πρόγραμμα στη ζωή ενός παιδιού…

Δίδυμος: Τη μια στιγμή θα παίζει πάνω στο χαλί με τα παιδιά του και την άλλη θα τα παρατήσει για να ασχοληθεί με ένα project στη δουλειά του. Ο μπαμπάς Δίδυμος βαριέται εύκολα και έχει πολλή ενέργεια, αλλά δεν ξέρει να την μοιράσει σωστά, ενώ θα ψάχνει πάντα κάτι καινούριο να κάνει.

Σκορπιός: Η ένταση τον χαρακτηρίζει. Δεν έχει όρεξη για παιχνίδια, είναι πολύ σοβαρός και αυστηρός. Θα θέλει να μάθει τα πάντα για τη ζωή του παιδιού του, ακόμα και όταν εκείνο θέλει να μείνει μόνο ή να κρατήσει κάτι για τον εαυτό του.

Κριός: Όταν ο μπαμπάς Κριός δεσμευτεί αυτό θα είναι για πάντα. Ενώ είναι από τους ανθρώπους θα στηρίξουν τα παιδιά τους, δεν χαρακτηρίζονται από υπομονή, πράγμα που θα τους δυσκολέψει πάρα πολύ, ειδικά με τα μικρότερα παιδιά.

Τοξότης: Περιπετειώδης, αγαπά τα ταξίδια και τα καλά αστεία, αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί για καιρό και θέλει διαρκώς να εξερευνά τα πάντα. Αν και εσείς είστε στο ίδιο mood έχει καλώς, τα παιδιά σας, όμως, δεν είναι κατοικίδια. Έχουν ανάγκες και η σταθερότητα είναι απαραίτητη για τη ζωή τους. Ο μπαμπάς Τοξότης μπορεί να είναι υπέροχος, αλλά δεν μπορεί να σταθεί εύκολα σε ένα μέρος…

Παρθένος: Ισχυρογνώμων, αποφασιστικός, με δυνατή θέληση ο Παρθένος δεν είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους μπαμπάδες. Θα αγαπά και θα είναι πολύ δεμένος με τα παιδιά του, αλλά η ανάγκη του να είναι όλα σε τάξη θα τα κουράσει. Το πιο αρνητικό χαρακτηριστικό του, ωστόσο, είναι η διαρκής κριτική που ασκεί στους άλλους, χωρίς να εξαιρεί τα παιδιά του, πράγμα που μπορεί να τα πληγώσει και να οδηγήσει σε πολλές εντάσεις, ακόμα και όταν εκείνα έχουν μεγαλώσει.