Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Σε ποιες ιατρικές εξετάσεις πρέπει να υποβληθεί το υπέρβαρο παιδί μου;

Σε ποιες ιατρικές εξετάσεις πρέπει να υποβληθεί το υπέρβαρο παιδί μου;

is-your-child-eating-too-much-sugar-454Πρώτα από όλα πρέπει να μετρηθούν με προσοχή το ύψος και το βάρος και να υπολογιστεί ο βαθμός της παχυσαρκίας με βάση τους ειδικούς πίνακες απαντά η Δέσποινα Μαρσέλου διαιτολόγος - διατροφολόγος. Είναι επίσης σημαντικό να διενεργηθεί μια πλήρης κλινική εξέταση όπου θα αναζητηθούν ενδείξεις κληρονομικών ή ενδοκρινικών διαταραχών που σχετίζονται με την παχυσαρκία, ιδιαίτερα χαμηλό ανάστημα, δυσμορφικά χαρακτηριστικά ή διανοητική υστέρηση.

Ένας βασικός βιοχημικός έλεγχος είναι επίσης επιθυμητός για τον προσδιορισμό των λιπιδίων και σακχάρου ορού καθώς και ηπατικών ενζύμων για διαταραχές που σχετίζονται με λιπώδη διήθηση του ήπατος. Επιπλέον θα αναζητηθούν τυχόν επιπλοκές της παχυσαρκίας (πχ υπέρταση) και εφόσον διαπιστωθούν ενδείξεις θα πρέπει να γίνει απαραίτητα ένας πιο εκτεταμένος εργαστηριακός έλεγχος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.