Αρχική InfoMommy Νέα Σε ποιες παραλίες της Αττικής υπάρχει πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα

Σε ποιες παραλίες της Αττικής υπάρχει πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα

old_people_3_660
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του καλοκαιριού είναι η πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες.

Σε ποιες παραλίες της Αττικής υπάρχει πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα

Στην Αττική υπάρχουν ήδη δέκα, ενώ σύντομα θα παραδοθούν και άλλες επτά.

«Το πρόβλημα της πρόσβασης των Ατόμων με κινητικά προβλήματα, στη θάλασσα είναι αποφασισμένο να το αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής» μας είπε η κα Λιλίκα Βασιλάκου, Αντιπεριφερειάρχης του Συμβουλίου.

«Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, έχουν τοποθετηθεί σε 10 παραλίες τις Αττικής, ειδικοί μηχανισμοί πρόσβασης για τη διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν από τη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδού» συνεχίζει.

Ο μηχανισμός πρόσβασης, είναι πατέντα της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι περιοχές που έχει τοποθετηθεί ο μηχανισμός είναι οι εξής : Γλυφάδα, Άλιμος, μεταξύ Βούλας - Βουλιαγμένης, Σαλαμίνα, Κερατέα, Νέα Μάκρη, Λούτσα, Πόρτο Ράφτη, Αλεποχώρι (2 θέσεις).

Η κα Βασιλάκου, είπε επίσης, πως στο φετινό προγραμματισμό της Περιφέρειας αναμένεται να τοποθετηθούν επτά (7) ακόμη μηχανισμοί πρόσβασης στις παρακάτω τοποθεσίες: Πειραιάς (θέση Βοτσαλάκια), Δ. Ραφήνας, Δ. Ωρωπού, Δ. Σαρωνικού (2), Κύθηρα (παραλία Καψαλίου) και Πόρτο Γερμενό.
της Μάριον Κοντογιάννη

http://www.iatronet.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.