Αρχική Infokids Υγεία Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπονται τα παυσίπονα για τα παιδιά;

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπονται τα παυσίπονα για τα παιδιά;

kidtakingmedsΗ χορήγηση φαρμάκων στα παιδιά, ακόμα κι αν αυτά μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς χωρίς ιατρική συνταγή, πρέπει πάντοτε να γίνεται υπό την καθοδήγηση του παιδιάτρου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών (ΑΑFΡ) παρέχει τις εξής συμβουλές όσον αφορά τα παυσίπονα:

Εάν το παιδί είναι κάτω των 12 ετών, μην του δώσετε ασπιρίνη, διότι υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει μια σπάνια νόσο που λέγεται σύνδρομο Reye. Για τον ίδιο λόγο μη δώσετε ασπιρίνη σε παιδιά 12-18 ετών που έχουν γρίπη ή ανεμοβλογιά.

Προσοχή στη χορήγηση ιβουπροφαίνης σε παιδιά αλλεργικά στην ασπιρίνη, διότι ενδέχεται να είναι αλλεργικά και στην ιβουπροφαίνη.

Εάν το παιδί σας έχει άσθμα, ρωτήστε τον παιδίατρο ποιο παυσίπονο επιτρέπεται να πάρει.

Προσέξτε να μη δίνετε στο παιδί μεγάλη ποσότητα από το ίδιο παυσίπονο. Μερικές φορές, η δραστική ουσία είναι η ίδια σε παυσίπονα με διαφορετική εμπορική ονομασία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.