Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί η διατήρηση της γυναικείας γονιμότητας;

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί η διατήρηση της γυναικείας γονιμότητας;

woman-infertility-doctorΑυτό μπορεί να συμβεί όταν μια γυναίκα πρόκειται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, για αντιμετώπιση κακοήθειας ή σε χειρουργική επέμβαση στις ωοθήκες για αφαίρεση κύστης απαντά ο Στρατής Κολυμπιανάκης, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Επιπλέον, σε περιπτώσεις όπου στην οικογένεια της γυναίκας υπάρχει γενετική προδιάθεση για μειωμένη γονιμότητα (πχ. μητέρα με πρόωρη εμμηνόπαυση). Τέλος, η διατήρηση της γονιμότητας μπορεί να απαιτηθεί για κοινωνικούς λόγους, σε γυναίκες που ενώ επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, δεν έχουν σύντροφο. Αν οι γυναίκες αυτές αποκτήσουν σύντροφο στο μέλλον, σε προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία, και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, η γονιμότητα τους, που μειώνεται με την πάροδο της ηλικίας, είναι πιθανόν να μην τους επιτρέψει τότε να αποκτήσουν παιδί με δικό τους γενετικό υλικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter