Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Σε τι διαφέρουν οι αναγωγές από τον εμετό; Plus: 6 συμβουλές για να τις περιορίσετε

Σε τι διαφέρουν οι αναγωγές από τον εμετό; Plus: 6 συμβουλές για να τις περιορίσετε

Όλοι οι γονείς πρέπει να ξεχωρίζουμε την αναγωγή από τον εμετό, διότι η αναγωγή είναι μια φυσιολογική κατάσταση, ενώ ο εμετός θα πρέπει να μας ανησυχήσει και να συμβουλευτούμε αμέσως το γιατρό του μωρού.

Στην αναγωγή το μωρό βγάζει από το στόμα του μικρή ποσότητα γάλακτος, συνήθως την ώρα που ρεύεται, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ώρα μέσα στο 24ωρο, ακόμα και την ώρα που κοιμάται, σημειώνει ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής. Δεν ενοχλείται, δεν βήχει, δεν υπάρχει περίπτωση να πνιγεί και γενικά το μωρό δεν κινδυνεύει. Στον εμετό το μωρό βγάζει μεγάλη ποσότητα γάλακτος συνήθως μετά το γεύμα και είναι ανήσυχο.

Μεγαλώνοντας το μωρό, μειώνονται και οι αναγωγές. Έτσι, συνήθως στην ηλικία των 6 μηνών, οπότε προστίθεται και η στερεά τροφή στο διαιτολόγιο του μωρού, οι αναγωγές εξαφανίζονται.

Ακολουθήστε τις εξής συμβουλές για να μειώσετε όσο είναι δυνατό τις αναγωγές:

• Ταΐζετε το μωρό σε ένα ήσυχο μέρος, μακριά από θορύβους.
• Να διακόπτετε τουλάχιστον μια φορά το γεύμα και να το αφήνετε να ρευτεί.
• Στο τέλος κάθε γεύματος να το κρατάτε για 5-10 λεπτά όρθιο στην αγκαλιά σας και να του δίνετε τη δυνατότητα να ρευτεί.
• Μην το ταΐζετε ποτέ ξαπλωμένο.
• Μην κάνετε απότομες κινήσεις στο μωρό μετά το γεύμα.
• Αν ταΐζετε το μωρό με μπιμπερό, βεβαιωθείτε ότι η τρύπα της πιπίλας έχει το σωστό μέγεθος. Ο καλύτερος τρόπος να το ελέγξετε είναι να αναποδογυρίσετε το μπιμπερό και να αφήσετε να τρέξει λίγο γάλα. Το γάλα πρέπει να τρέχει σε σταγόνες αργά-αργά. Αν η τρύπα είναι πολύ μικρή, τότε το μωρό θα καταπίνει πολύ αέρα, ενώ αν είναι πολύ μεγάλη θα φτάνει στο στομάχι του μωρού μεγάλη ποσότητα γάλακτος σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.