Αρχική Νέα Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών μεταξύ Ίμβρου και Σαμοθράκης

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών μεταξύ Ίμβρου και Σαμοθράκης

-earthquake

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών σημειώθηκε στις 8:30 το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιμβρου και Σαμοθράκης.

Η δόνηση, που σημειώθηκε πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, έγινε αισθητή σε περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Οπως ανάφερε μάλιστα ο καθηγητής κ. Ευθ. Λέκκας, ο συγκεκριμένος σεισμός είναι μόνο επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.

Τι θα κάνω όταν γίνει σεισμός και βρίσκομαι σπίτι ή στο σχολείο μου;

Διδάξτε τα παιδιά ότι σε περίπτωση σεισμού πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους  και να προσπαθήσουν να καλυφθούν κάτω από ένα τραπέζι ή θρανίο μέχρι να σταματήσει το κούνημα. Να μείνουν επίσης μακριά από παράθυρα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να πέσει, όπως μία βιβλιοθήκη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.