Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Σεισμολόγοι από κούνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σεισμολόγοι από κούνια έκαναν την εμφάνισή τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Σεισμολογία Κοσμολογία Αστροφυσική"Οι λιθοσφαιρικές πλάκες και η σεισμικότητα στον ελληνικό χώρο" ήταν το θέμα της εισήγησης που παρακολούθησαν μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων "Η Φυσική Μαγεύει" της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Η καθηγήτρια του ΑΠΘ στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ Ελ Παπαδημητρίου έδωσε τις πρώτες πληροφορίες στους μαθητές για τη σεισμικότητα του ελληνικού χώρου λέγοντας χαρακτηριστικά : "Αυτή η κατάδυση των λιθοσφαιρικώ πλακών που παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο δίνει και τα χρώματα της θάλασσας , το υπέροχο μπλε αλλά και τα ζωντανά χρώματα των νησιών μας. Τα όσα ενδιαφέροντα γεωλογικά συμβαίνουν στον ελληνικό χώρο δημιούργησαν το σύμπλεγμα των νησιών μας , αλλά και τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.

Σεισμολογία για μαθητές Λυκείου

Το εργαστήρι Γεωολογίας δεν είναι το μόνο που συνέβη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ την Παρασκευή και το Σάββατο. Πειράματα Φυσικής, διαλέξεις αστρονομίας, μαθηματικές προσεγγίσεις, περιβαλλοντικά εργαστήρια είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα σημεία του κόσμου της ΦΥΣΙΚΗΣ. Ενός κόσμου, τόσο οικείου, τόσο άγνωστου που συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

"Τα θέματα είχαν ενδιαφέρον γιατί δεν ήταν στείρες εισηγήσεις. Υπήρχε διάδραση μέσα στην τάξη" λέεν η Άννα Μαρία Παπασπυράκη και η Κάτια Καλαϊτζή από το Γ Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών που ήρθαν στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter