Σεισμός στη Σάμο: Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους σεισμόπληκτους κατοίκους – 500 οικογένειες άστεγες

Την ιστοσελίδα https://prayforsamos.gr/ – Στηρίζουμε έμπρακτα τη Σάμο, για τη σωστή διαχείριση και συγκέντρωση των χορηγιών-δωρεών, μετά τον φονικό σεισμό των 6.7 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής, δημιούργησε ο δήμος Ανατολικής Σάμου, «για να συντονίσει όλη αυτή την προσφορά και την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης σας».

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, «από την πρώτη κιόλας στιγμή η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που λάβαμε ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε μέρα σφίγγουμε ακόμα πιο δυνατά τη γροθιά όλοι μαζί. Με τη δική σας βοήθεια θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο!».

Πώς μπορείτε να συνδράμετε

Μέσω της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων και να συνδράμουν οικονομικά, επιλέγοντας συγκεκριμένες προτάσεις προσφοράς που θα βρουν στο prayforsamos.gr

500 οικογένειες άστεγες

Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο Άνω Βαθύ στα Κονταίικα, στο Καρλόβασι, στο Κοκκάρι, ακόμα και στο Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», από τα 1.077 κτίρια που έχουν ελεγχθεί, 670 οικίες έχουν χαρακτηριστεί «προσωρινά μη κατοικήσιμες» και φέρουν τον χαρακτηριστικό κίτρινο σταυρό που υποδεικνύει ότι θα πρέπει να επανελεγχθούν.

Ανάμεσα στα 1.077 κτίρια που είχαν ελεγχθεί έως και το απόγευμα της Δευτέρας, με σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν 31 επαγγελματικοί χώροι, 39 δημόσια κτίρια εκ των οποίων τα 11 είναι σχολεία, ενώ 29 κτιριακές εγκαταστάσεις διαφόρων χρήσεων όπως αποθήκες κ.ά. κρίθηκαν τελείως ακατάλληλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερες από 500 οικογένειες σε όλη τη Σάμο έχουν μείνει άστεγες και οι Αρχές τώρα καλούνται να βρουν κάποια λύση ώστε να εγκατασταθούν είτε σε ξενοδοχεία είτε σε κατοικίες που άντεξαν τον σεισμό.

Η συντριπτική πλειονότητα από αυτούς ήδη φιλοξενούνται σε φιλικά και συγγενικά σπίτια, ενώ αρκετοί μένουν σε σκηνές.