Σεμινάρια για τους εραστές του ραδιοφώνου, από τον I Feel Radio!

Ας ταράξουμε τα μουσικά κύματα, με τα νέα μουσικά σεμινάρια από τον I Feel Radio!

Στα εξοπλισμένα στούντιο του I Feel Radio, διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σεμινάρια ραδιοφώνου πάνω στην κονσόλα, με νέα εργαλεία μάθησης: Coaching for Radio Producers!

Η νέα εκρηκτική πραγματικότητα προέρχεται από τα διαδικτυακά Ραδιόφωνα, τα οποία – κατά τους θεωρητικούς της Επικοινωνίας – θα πλημμυρίσουν κυριολεκτικά το Internet, δημιουργώντας καταιγιστικές αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ.

O I Feel Radio δίνει την ευκαιρία στους ακροατές του να βιώσουν μέσα από τη μουσική την παλιά εποχή του ποιοτικού ραδιοφώνου. Ενός ραδιοφώνου που σέβεται τον ακροατή, με όλα τα πλεονεκτήματα της σημερινής τεχνολογίας και τις απεριόριστες λύσεις που παρέχει το διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, κάνει ένα άνοιγμα προκαλώντας τους εραστές του ραδιοφώνου και της μουσικής, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία μάθησης! 

 

 grbu-00086

O I Feel Radio διοργανώνει 2 ανεξάρτητους κύκλους σεμιναρίων:

 1.  Σεμινάριο Ραδιοφωνικών Παραγωγών

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να καλύπτει τις προσωπικές ανάγκες των σπουδαστών, με τη συμβολή του Personal Coaching.

Σε ένα κύκλο 12  συναντήσεων θα μοιραστούμε την αγάπη μας για το μέσον και τη μουσική, θα γνωρίσουμε όλα τα μυστικά μια επιτυχημένης ραδιοφωνικής εκπομπής και θα συντονίσουμε τις συχνότητές μας για να γνωρίσετε και να αγαπήσετε ένα καινούριο και δυναμικό χώρο, το χώρο του διαδικτυακού ραδιοφώνου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος:

 • Θα έχετε τη δυνατότητα να οργανώσετε βήμα βήμα τη δική σας εκπομπή
 • Θα συνθέσετε και θα ηχογραφήσετε το δικό σας διαφημιστικό σποτ για την παρουσίαση της εκπομπή σας
 • Θα ηχογραφήσετε τη δική σας εκπομπή
 • Θα ηχογραφήσετε εκπομπή με συμπαρουσιαστή
 • Θα κάνετε όσες πρόβες χρειάζονται στο στούντιο, για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
 • Θα έχετε την ευκαιρία δημιουργίας, παραγωγής και παρουσίασης ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής

Έναρξη σεμιναρίου: Μάρτιος 2016

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ!

2. Σεμινάριο ορθοφωνίας και δημιουργικής γραφής

Σε ένα κύκλο 12 συναντήσεων θα διερευνήσουμε τον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου και θα μάθουμε πώς μπορούμε να κάνουμε τους ακροατές μας να σταθούν και να ακούσουν. Από την επιλογή των θεμάτων έως τη σύνταξη της είδησης και την εκφώνησή τους.

 Σε ποιους απευθύνεται;

Πολιτικοί, πωλητές, διαφημιστές, στελέχη εταιρειών, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί.. υπάρχει κάποιος που δεν χρειάζεται να μιλάει εύηχα; Αν όχι για την επαγγελματική του ζωή, για την προσωπική του; Όταν μιλάς σωστά, σε ακούνε και σωστά.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα εντοπίσουμε τις διαφορές στην ανάγνωση ενός κειμένου, όταν το ακούμε στο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο, στις μουσικές εκπομπές ή την τηλεόραση. Θα μάθουμε να γράφουμε, να μιλάμε και να αναπνέουμε σωστά.

Στόχος να αξιοποιήσουν οι συμμετέχοντες με τον καλύτερο τρόπο τις φωνητικές και εκφραστικές ικανότητες τους καθώς και να λύσουν προβλήματα στην καθημερινή τους ομιλία.

Έναρξη σεμιναρίου: Μάρτιος 2016

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ!

radio2

Είμαστε στον αέρα, όπως παλιά…

Το infokids είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις  εγκαταστάσεις του I Feel Radio, στα 2 στούντιο – ένα για τις ζωντανές εκπομπές και ένα για τα σεμινάρια που ξεκίνησαν τη φετινή περίοδο – και στην αίθουσα των σεμιναρίων.

 Ξεναγός μας ο Άρης Γιώτης, διευθυντής του σταθμού και εμπνευστής του εγχειρήματος. «Το καλοκαίρι του 1989, με μια παρέα πολύ καλών φίλων ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την ιδέα της δημιουργίας του δικού μας ραδιοφωνικού σταθμού, και αυτό και έγινε, τα πρώτα χρόνια στα FM  και στη συνέχεια μέσω internet.  Η μουσική μας καλύπτει όλα σχεδόν τα είδη του διεθνούς ρεπερτορίου. Ενημέρωση και παροχή πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα, της μουσικής, της ψυχαγωγίας και του info entertainment.

Στην αρχή, με τα πιο ελάχιστα τεχνικά μέσα φτιάξαμε ένα κορμό παραγωγών, με πολύ αξιόλογες εκπομπές, για να συνεχίσουμε μέχρι σήμερα, που αριθμούμε 30 παραγωγούς σε ένα πλήρες 24ωρο πρόγραμμα».

Αυτή η συνταγή, η τόσο απλή μα και τόσο δύσκολα εφαρμόσιμη για άλλους, έφθασε ώστε να αγαπηθεί και να είναι πλέον σημείο αναφοράς για τα ραδιοφωνικά διαδικτυακά δρώμενα!

Τελειώνοντας…

Με τα σεμινάρια, τις τεχνικές  και την υποστήριξη του Coaching, μέχρι το τέλος του 1ου κύκλου θα έχετε μάθει ανάμεσα στα άλλα:

 • Δημιουργία Ραδιοφωνικής εκπομπής
 • Τεχνικές συνέντευξης
 • Στοχοθεσία και προγραμματισμός
 • Προσωπική Οργάνωση και Στρατηγική. Τι κάνω για να πετύχω το στόχο μου; Πως σκέφτομαι να τον πραγματοποιήσω; Τι δυσκολίες έχω; Πως θα τις ξεπεράσω;
 • Τι σημαίνει Δημιουργικότητα. Πως μπορεί να καλλιεργηθεί. Τεχνικές ανάπτυξης.
 • Έμπνευση και αυθεντικότητα
 • Δημιουργία σκαλέτας – Σύλληψη ιδέας – Παραγωγή – Παράδοση εκπομπής
 • Δημιουργικότητα και πρακτική γέννησης ιδεών
 • Τρόποι αφομοίωσης και τεχνικές εργασίας
 • Σύνταξη μικρού πρακτικού οδηγού δημοσιογραφίας
 • Φτιάξτε το δικό σας χάρτη μυαλού – Mind map
 • Οργάνωση χρόνου με τη χρήση Mind map
 • Προετοιμασία για ηχογράφηση εκπομπής

Περισσότερες πληροφορίες για το Coaching, εδώ!