Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Σεμινάριο: «Εισαγωγή στο Play Therapy» - 8ωρο Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα

Σεμινάριο: «Εισαγωγή στο Play Therapy» - 8ωρο Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα

slider-3

Το play therapy (παιγνιοθεραπεία) είναι μια κυρίως μη-κατευθυντική θεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί ως μέσον το παιχνίδι και τις δημιουργικές τέχνες. Για τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας είναι μέσω παιχνιδιού και δημιουργικών τεχνών, καθώς το παιχνίδι είναι για τα παιδιά ένα φυσικό μέσον έκφρασης. Στο play therapy το παιδί, με την παρουσία ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου ενήλικα, παίρνει βοήθεια και ανακουφίζεται από συναισθηματικές συγκρούσεις και προβλήματα συμπεριφοράς, μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Το play therapy χρησιμοποιείται, επίσης, επιτυχώς με τους εφήβους και τους ενήλικες.
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για:
Οποιονδήποτε θα ενδιαφερόταν να γνωρίσει, να χρησιμοποιήσει το Play Therapy ή να αναπτύξει τις δεξιότητες του στην δουλειά του με παιδιά. Επίσης για εκείνους που θα ήθελαν να πάρουν μια απόφαση να ασχοληθούν επαγγελματικά με το Play Therapy.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και φοιτητές αντιστοίχων σχολών, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με παιδιά σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο.

Ενδεικτικά απευθύνεται σε:
Κλινικούς Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Παιδοψυχιάτρους και Παιδιάτρους, Συμβούλους, Ψυχοθεραπευτές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δασκάλους, Καθηγητές, Νηπιαγωγούς, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές, γονείς, κά.

Περίληψη
Στο πρόγραμμα «Εισαγωγή στο Play Therapy» θα παρουσιάσουμε κυρίως τις μη-κατευθυντικές τεχνικές παιχνιδιού, οι οποίες βασίζονται στο ανθρωπιστικό προσωποκεντρικό μοντέλο του Carl Rogers και τη δουλειά των Virginia Axline, Rachel Pinney και Violet Oaklander. Θα παρουσιάσουμε διάφορες τεχνικές του Play Therapy. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν για τον εαυτό τους την εμπειρία του play therapy, με συμβολικό τρόπο, μέσα από τον δίσκο με την άμμο και μια πληθώρα βασικών δεξιοτήτων όπως η μουσική, η κίνηση, η ζωγραφική κ.λπ.
Θα συζητηθούν επίσης επαγγελματικές προοπτικές και οι προϋποθέσεις για κάποιον που θα ήθελε να εκπαιδευτεί προκειμένου να δουλεύει θεραπευτικά με παιδιά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ώρες
ΗΜΕΡ. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 27/06/2015, Ώρες: 10.00 πμ. – 18.00 μ.μ.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: SUBUD, Χαϊδαρίου 4 (πάροδος Αιτωλείας), Αμπελόκηποι, Αθήνα
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 90€

Οι τιμές σε έκδοση τιμολογίου επιβαρύνονται με Φ.Π.Α 23%
Θέσεις περιορισμένες – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στο κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται:
• Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος
• Καφές και σνακ στα διαλείμματα
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φοράνε άνετα ρούχα και παπούτσια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθεραπείας (Play Therapy Greece), Νέλλη Μπουκουβάλα στα τηλέφωνα 210 7772136 και 6985577627, ή στο email nelbou@hotmail.com.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Νέλλη Μπουκουβάλα:
• Certified Play Therapist (παιγνιοθεραπεύτρια),
• Εκπαιδεύτρια στο Play Therapy,
• Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,
• Επόπτρια,
• Είναι μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του Leeds Beckett University για το Play Therapy.
• Εκπαιδεύει παιγνιοθεραπευτές στην Ελλάδα και στο Λονδίνο.
• Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTI (Play Therapy International) και του Βρετανικού Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTUK (Play Therapy United Kingdom).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.