Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάριο ενηλίκων: Σχολικός εκφοβισμός – Διαδικτυακός σχολικός εκφοβισμός (Bullying – Cyber bullying)

Σεμινάριο ενηλίκων: Σχολικός εκφοβισμός – Διαδικτυακός σχολικός εκφοβισμός (Bullying – Cyber bullying)

sch_bul

Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στην οποιαδήποτε μορφή βίας μεταξύ συμμαθητών ή συνομηλίκων με σοβαρές και μακροχρόνιες ψυχολογικές επιπτώσεις στο θύμα. Το αδιέξοδο που βιώνουν τα θύματα και το αίσθημα του αβοήθητου συχνά τα οδηγεί μέχρι και στην αυτοκτονία.

Αν και θεωρείται κατά βάση φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, δεν παύει να αποτελεί μια μορφή κακοποίησης εις βάρος ανηλίκων με επιπτώσεις όμοιες με αυτές άλλων μορφών κακοποίησης.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ως γονείς, εκπαιδευτικοί, αυτόπτες μάρτυρες και ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας?

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, εκτός από το σχολικό εκφοβισμό παρατηρείται και μια αύξηση των περιστατικών του διαδικτυακού σχολικού εκφοβισμού, ο οποίος ενέχει μεγαλύτερες δυσκολίες για την αντιμετώπισή του.

Πως μπορούμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε πρακτικά το φαινόμενο ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς? Τι παρεμβάσεις και στρατηγικές μπορούμε να αξιοποιήσουμε οι οποίες θα επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα?

Θα συζητηθούν

Τα είδη του σχολικού εκφοβισμού και του διαδικτυακού σχολικού εκφοβισμού

Επιπτώσεις των θυμάτων

Τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος

Τρόποι παρέμβασης και πρόληψης

Θεραπευτικές προσεγγίσεις

Στρατηγικές πρόληψης εκπαιδευτικών και γονέων

Συζήτηση - Σχολιασμός

Πληροφορίες Συμμετοχής: Κόστος: 10 ευρώ

Διοργανωτής Σεμιναρίου: Ενάργεια Μ.Κ.Ο ενάντια στην παιδική και εφηβική κακοποίηση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 210-80.22.363, 697.855.2358

Έναρξη: 09/01/2015   Λήξη: 09/01/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ - Tόπος: Θησέως 23 & Διονύσου, Μαρούσι - 6.00μ.μ.-8.00μ.μ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.