Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Σεμινάριο: Εθισμός στο Διαδίκτυο: Μικροί Επιστήμονες ή …. εγκλωβισμένοι @ gr ;

Σεμινάριο: Εθισμός στο Διαδίκτυο: Μικροί Επιστήμονες ή …. εγκλωβισμένοι @ gr ;

ethismos-1_494x320

Το Σεμινάριο αφορά τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εφόσον αυτοί/ές είναι πρόσωπα σταθερής αναφοράς για τα παιδιά και τους εφήβους.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης /ανάπτυξης των εκπαιδευτικών το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα, (Κολλέγιο Αθηνών –Κολλέγιο Ψυχικού) προσφέρει το πρόγραμμα “Teachers Training Teachers”, σειρά μαθημάτων, διάρκειας δύο ή τριών διδακτικών περιόδων, με πρακτικό χαρακτήρα και άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι σημερινοί έφηβοι ή αλλιώς Γενιά του (Δια)Δικτύου ή Γενιά Μ (από τα Μέσα) έχουν υψηλότερο ψηφιακό αλφαβητισμό από ό, τι οι προηγούμενες γενιές και θα ήταν σημαντική η δημιουργία ομάδας εκπαιδευτικών καταρτισμένων στο θέμα ώστε να μπορούν οι ίδιοι να ενημερώσουν, να υποστηρίξουν και να κατευθύνουν τους μαθητές τους σε μια υγιή χρήση του Διαδικτύου και των Η.Υ.

Στόχοι

  • Κατανόηση της έννοιας του εθισμού κι ενημέρωση για τους τύπους εξάρτησης από το Διαδίκτυο.
  • Αναγνώριση των συμπτωμάτων και των συμπεριφορών εθισμού τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.
  • Ευαισθητοποίηση στις συνέπειες του εθισμού στην ψυχική υγεία και κοινωνική προσαρμογή κι ενημέρωση για τους παράγοντες επικινδυνότητας.
  • Προτάσεις αντιμετώπισης του φαινομένου.
  • Παρουσίαση του φαινομένου στους μαθητές.

 

Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Διοργανωτής Σεμιναρίου

Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators

 

Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators, 210 6798265

Έναρξη: 24/01/2015 , Λήξη: 24/01/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ, Tόπος: Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό

12:00-14:30


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.