Σεμινάριο για γονείς: Πώς θα ενισχύσω τα ταλέντα και την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου;

mikrh_ninja

Το workshop απευθύνεται σε γονείς παιδιών 0-18 ετών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των γονέων σε τεχνικές ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών και σε τρόπους ανάδειξης των ταλέντων τους.

Περιγραφή:

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι γονείς θα μάθουν πώς να αναγνωρίζουν και να αναδεικνύουν τα ταλέντα των παιδιών τους, πώς να τα ενθαρρύνουν όταν αυτά είναι διστακτικά και πώς να τα βοηθήσουν να αυξήσουν την αίσθηση επάρκειας και ικανότητας ώστε να αποκτήσουν μια θετική εικόνα εαυτού.

Βιωματικές ασκήσεις/θεματολογία:

  • Εικόνα εαυτού: πώς διαμορφώνεται ανά ηλικιακή ομάδα;
  • Από ποιους παράγοντες καθορίζεται η αυτοεκτίμηση του παιδιού;
  • Πώς θα αναδείξω τα ταλέντα του παιδιού μου;
  • Τεχνικές ενίσχυσης της αυτοεικόνας για γονείς και παιδιά.
  • Το διστακτικό παιδί: τρόποι ενθάρρυνσης και εμψύχωσης.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Κόστος: 40 ευρώ

Διοργανωτής Σεμιναρίου: Στήριξη – Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας – 210/9859680

Έναρξη: 20/12/2014  – Λήξη: 20/12/2014

Πόλη: ΑΘΗΝΑ , Tόπος: Αχιλλέως 2, Π. Φάληρο. Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Στήριξη , 10.00 – 13.00

Περισσότερα

Η «Στήριξη» αποτελεί ένα σύγχρονο, διεπιστημονικό κέντρο ψυχοθεραπείας & συμβουλευτικής. Αυτό σημαίνει ότι εργαζόμαστε ως θεραπευτική ομάδα με βάση μια ολιστική προσέγγιση, στοχεύοντας τόσο στη θεραπεία όσο και στην αποκατάσταση. Ο καθένας μας μέσα από την εξειδίκευσή του, παρέχει τη βοήθειά του σε προβλήματα ψυχικής υγείας και συμπεριφοράς σε ενήλικες, παιδιά & εφήβους, με ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες.

Στόχος μας είναι μια επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση και εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία από τη σκοπιά της ψυχολογίας και των κοινωνικών επιστημών. Πιστεύουμε ότι η ορθή ενημέρωση των ανθρώπων μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά πρώτον στην πρόληψη και δεύτερον στην απενοχοποίηση και τον απο-στιγματισμό. Αυτό για να γίνει απαιτεί την έγκυρη και εντατική μας δράση μέσα από τα σεμινάρια ψυχικής υγείας.

Θεραπευτές – ειδικοί επιστήμονες.

Πετράς Χαράλαμπος, Επιστημονικός Υπεύθυνος: Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (1/10/2010, 100 Α’), πτυχιούχος Ανθρωπολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης στην Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ψυχοκοινωνική Μέριμνα και τη νοσηλεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων. Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος στο Life Coaching (προσωπική ανάπτυξη) από το Oxford College. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών, την Διεπιστημονική Εταιρία Ψυχολογικής Παρέμβασης «Προσαρμογή», την Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστηριξης Στρατού Ξηράς SOS. Εργάζεται στην «Στήριξη» ως επιστημονικός υπεύθυνος, και την Athens Coaching Academy ως διευθυντής Σπουδών.

Ιωάννα Κούρια, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια: Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Σχολική Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στον συντονισμό Σχολών Γονέων, στη Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα και στη Στελέχωση Δικτύων Υποστηρικτικών Δομών και στην Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από την Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε σχολεία της Αττικής με προτεραιότητα σχολικές δομές ειδικής αγωγής. Έχει συνεργαστεί με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αττικής, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος και τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου.

 Σερενές Πέτρος, Ψυχίατρος: Ο Πέτρος Σερενές είναι ειδικευμένος Ψυχίατρος. Σπούδασε Ιατρική στην Πράγα. Υπηρέτησε ως αγροτικός Ιατρός στον Λαγκανίκο Λακωνίας και στην Κω. Στα πλαίσια της ειδικότητάς του στην Ψυχιατρική, απασχολήθηκε και εκπαιδεύτηκε στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, στο Κρατικό Θεραπευτήριο Σούδας, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων, στο Θεραπευτήριο Κάσσελ στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και στο Κρατικό Θεραπευτήριο Τριπόλεως. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, «Δαφνί». Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχοθεραπείας στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική και Συστημική προσέγγιση στο Αιγινήτειο νοσοκομείο και στην Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Εργάζεται ως υπεύθυνος στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών Kαλαμάτας. Συμμετέχει σε ομιλίες – συναντήσεις για τα Ναρκωτικά, τις ψυχικές διαταραχές και τις δυνατότητες αντιμετώπισης.

Ιστοσελίδες του Φορέα: www.kentrostirixis.gr και seminaria.kentrostirixis.gr