Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Σεμινάριο: Πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά τραυματικά γεγονότα και πώς μπορεί η παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει

Σεμινάριο: Πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά τραυματικά γεγονότα και πώς μπορεί η παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει

1

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την αντιμετώπιση ενός τραυματικού γεγονότος καθώς και την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Περιγραφή:

Μια τραυματική εμπειρία μπορεί να προκληθεί από μια σοβαρή αρρώστια, κάποιου είδους κακοποίηση, ένα σεισμό, μια επίθεση, με παραμέληση, με μαρτυρία στην βία, με κάποιο ατύχημα, ή με κάποια φυσική καταστροφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις το παιδί χρειάζεται βοήθεια για να δουλέψει συναισθήματα που είναι συντριπτικά ή που μπορεί να θαφτούν και να δημιουργήσουν έμμεσα προβλήματα. Μέσα από την θεραπευτική διαδικασία της παιγνιοθεραπείας το παιδί ανατρέχει συμβολικά μέσα από το παιχνίδι στην τραυματική εμπειρία με στόχο να εκφράσει τα θαμμένα συναισθήματα του γύρω από το γεγονός, να τα επεξεργαστεί, να τα ξεπεράσει και να αναπτύξει μια αίσθηση ελέγχου.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα μπούμε στον ρόλο του παιδιού για να καταλάβουμε πως μπορεί να επηρεάζει ένα τραυματικό γεγονός το παιδί και πως μπορεί να επέλθει η θεραπεία. Θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά και παιχνίδια για να μπούμε στο συμβολικό παιχνίδι. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων (case studies).

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες

Κόστος / δικαίωμα συμμετοχής: 30 EURO

-Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση

-Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6982995565, 210-6816716

Διοργανωτής Σεμιναρίου: Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο, 210/6816716

Έναρξη: 05/06/2015 , Λήξη: 05/06/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ, Φιλίππου Λίτσα 5, Χαλάνδρι

10.00-13.00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.