Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάριο: Πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά το διαζύγιο και πως μπορεί η Παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει;

Σεμινάριο: Πως αντιμετωπίζουν τα παιδιά το διαζύγιο και πως μπορεί η Παιγνιοθεραπεία να βοηθήσει;

1

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την αντιμετώπιση ενός διαζυγίου καθώς και την θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού.

Στο σεμινάριο αυτό θα εξετάσουμε αρχικά τις επιδράσεις που έχει ένα διαζύγιο στο ψυχισμό ενός παιδιού και στην συνέχεια πως μπορούν οι γονείς με την βοήθεια της παιγνιοθεραπείας να καλύψουν τις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών. Η παιγνιοθεραπεία βοηθάει τα παιδιά ώστε να εξερευνήσουν και να καταλάβουν τα συναισθήματα τους σε σχέση με τον χωρισμό και τις αλλαγές που έχουν επέλθει. Το συμβολικό παιχνίδι είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για τα μικρότερα παιδιά που δυσκολεύονται να λεκτικοποιήσουν τα συναισθήματα τους.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα μπούμε στον ρόλο του παιδιού για να καταλάβουμε πως μπορεί να επηρεάζει ένας χωρισμός το παιδί και πως μπορεί να επέλθει η θεραπεία. Θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά και παιχνίδια για να μπούμε στο συμβολικό παιχνίδι. Στην συνέχεια, θα πλαισιώσουμε το βίωμα μας με την απαραίτητη θεωρία και την αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων (case studies).

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Εισηγητής: Τατιάνα Ρόμπερτσον, ψυχολόγος, παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

 Διοργανωτής Σεμιναρίου: Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο, 210/6816716

Έναρξη: 28/02/2015 , Λήξη: 28/02/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ,  Φιλίππου Λίτσα 5, Χαλάνδρι   

Κόστος / δικαίωμα συμμετοχής: 40 ευρώ και 30 για σπουδαστές και ανέργους

Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.