Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάριο Σωματικό θέατρο: Δημιουργώντας Θέατρο από το τίποτα

Σεμινάριο Σωματικό θέατρο: Δημιουργώντας Θέατρο από το τίποτα

somatiko

Ένα θέατρο που δεν στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια, στους φωτισμούς. Ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρο του τον ηθοποιό, το ανθρώπινο δυναμικό. Που στηρίζεται στην ανθρώπινη φαντασία και στην εφευρετικότητα. Ένα θέατρο για την εποχή μας. Ήδη έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ,το σώμα , τη φωνή, τη φαντασία.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε να τα αξιοποιούμε . Με ασκήσεις και τεχνικές από την παιδαγωγική του “Lecoq” θα μάθουμε πως αυτά τα εργαλεία είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το θέατρο που εμείς θέλουμε. Το δικό μας θέατρο.

Εισηγητής:          Σοφία Πάσχου (σκηνοθέτης-ηθοποιός)

Η Σοφία Πάσχου, γεννήθηκε στην Αθήνα , ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA και εντάχθηκε στο δυναμικό της σχολής ως Head of Voice teaching. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή "Αρχή" το 2004 και το 2006 άρχισε σπουδές στη σχολή LISPA του Λονδίνου (London International School Of Performing Arts)απ’ όπου αποφοίτησε το 2008, έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης. Είναι η δημιουργός της ομάδας "Patari Project" όπου έχει σκηνοθετήσει τις τρείς δουλειές της ομάδας. 10cm up, Οδύσσεια και Ο Μπαλ στον αέρα. Η Σοφία Πάσχου είναι επίσης ιδρυτικό μέλος των ομάδων "’BABAKAS’’και “Ecko Theatre’’ και από το 2008 είναι μέλος της London Bulgarian Choir. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Lilo Baur, την Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, την Dessislava Stefanova, με τους ’You need me’ όπου η παράσταση προτάθηκε για δύο βραβεία στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2008, με τους ‘Temple Theatre’ στην παράσταση‘’Hippolytus’’ London tour, με την ομάδα ‘‘Βabakas’’ στην παράσταση ‘‘Our Fathers’’ UK tour. Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα ξεκίνησε τo 2006 με μαθήματα και σεμινάρια σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Είναι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, του London Bubble,του BE-Festiva. Έχει επίσης διδάξει στις σχολές BSA (Birmingham School of Acting) και στο National Theatre της Αγγλίας.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Κόστος : 13,00 € ανά σεμινάριο (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)

Διοργανωτής Σεμιναρίο, NORFORSALE open art community, 697 2776856, 693 6758806

Έναρξη: 01/02/2015 , Λήξη: 01/02/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ, Tόπος: Κωνσταντινουπόλεως 38, 3ος όροφος (Studio Cumana) - Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)

13:00 – 16:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.