Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάριο: Σχέση μητέρας κόρης: μια σχέση με ισχυρό δεσμό ή ισχυρά δεσμά;     

Σεμινάριο: Σχέση μητέρας κόρης: μια σχέση με ισχυρό δεσμό ή ισχυρά δεσμά;     

FotorCreated

Κάθε μητέρα έχει υπάρξει κόρη και κάθε κόρη είναι πιθανόν να γίνει μητέρα. Κάθε μητέρα εμπεριέχει την κόρη της και κάθε κόρη τη μητέρα της. Η σχέση μητέρας κόρης είναι μια σχέση σημαντική και περίπλοκη που αγγίζει κάθε πτυχή του εαυτού και επηρεάζει κάθε επικοινωνία και σχέση.

Ο ρόλος της μητέρας χρειάζεται να ισορροπήσει ανάμεσα στην εμπλοκή και την αποδέσμευση, ανάμεσα στο να κρατά και να αφήνει, στο να είναι «πάντα εκεί» αλλά την ίδια στιγμή εκείνη που θα αντέξει να την «εγκαταλείψουν». Ανεπίλυτα συναισθηματικά ζητήματα περνάνε από γενιά σε γενιά μέσω της διαγενεακής διαδικασίας μεταβίβασης. Σχέσεις συγχώνευσης, ενοχοποίησης, εξάρτησης, έντονων συγκρούσεων, έλλειψης εμπιστοσύνης με το μητρικό πρόσωπο καθρεφτίζουν τρόπους που τώρα λειτουργώ στην ενήλικη ζωή.

Μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, το εργαστήρι αυτό είναι μια ευκαιρία για τις συμμετέχοντες να κατανοήσουν βασικά θέματα του εαυτού τους:

Τι είδους σχέση δημιουργώ με τον άντρα (σύζυγο ή πατέρα); Νοιώθω ασφαλής στη ζωή μου; Μπορεί να δημιουργώ σχέση εξάρτησης; Υποτιμώ τον εαυτό μου; Φοβάμαι τη ζωή; Θέλω να έχω τον έλεγχο; Εμπιστεύομαι;

Η ομάδα προσφέρει ένα άνοιγμα σε διαφορετικές εμπειρίες, στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, στην επαφή με το πιο αυθεντικό κομμάτι του εαυτού μας και τη συνάντηση τριών διαφορετικών αλλά και συνεχώς εμπλεκόμενων ρόλων: ως κόρη με τη μητέρα των παιδικών χρόνων, ως ενήλικη κόρη στην τωρινή σχέση με τη μητέρα και ως μέλλουσα μητέρα η ίδια.

Εισηγητής:          Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγος, MSc Εργασιακή υγεία, Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Το εργαστήρι διαρκεί 14 ώρες και κοστίζει 90€. Θα γίνουν 4 συναντήσεις, ημέρα Παρασκευή 18.00 – 21.30.

Ημερομηνίες: 6 Μαρτίου, 13 Μαρτίου, 30 Μαρτίου και 27 Μαρτίου.

Διοργανωτής Σεμιναρίου: Κέντρο Ψυχοθεραπείας Ατόμου & Οικογένειας, 210/9956190

Έναρξη: 06/03/2015 , Λήξη: 27/03/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ, Κύπρου 6, Αργυρούπολη, 18.00 – 21.30


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.