Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς στο θέατρο Επί Κολωνώ (από 19/10)

Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς στο θέατρο Επί Κολωνώ (από 19/10)

childrens.theater.jungle.book_Μέσα από ένα πλούσιο συνδυασμό τεχνικών θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και βιωματικών ασκήσεων, θα αναδειχθεί η παιδαγωγική διάσταση του θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος (Drama in Education) ως εργαλείου μάθησης και μορφής τέχνης και θα υποστηριχθούν σχέδια εργασίας (projects) που αφορούν τον σχεδιασμό και την πρακτική εφαρμογή θεατρικών εργαστηρίων και θα παρουσιαστούν στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Αξιοποιώντας τις παιδαγωγικές διαστάσεις του θεατρικού παιχνιδιού, τους κώδικες και τα εργαλεία της θεατρικής πράξης, καθώς και ένα πολύμορφο υλικό, θα υποστηριχθούν δραστηριότητες έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών, ενσυναισθητικές δράσεις και προσεγγίσεις που ενθαρρύνουν την ανακαλυπτική μάθηση με στόχο: α. την εξοικείωση με το θέατρο και το δραματικό παιχνίδι, β. την ευαισθητοποίηση σε προβλήματα-ζητήματα του σημερινού κόσμου και γ. τη δημιουργική διασύνδεση του ατόμου με τη συλλογική ζωή.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει ένα παιδαγωγικό εργαλείο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε θεατροπαιδαγωγούς, σε φοιτητές θεατρολογίας, δραματικών σχολών, παιδαγωγικών τμημάτων και γενικά σε όσους ασχολούνται με τη θεατρική αγωγή και την βιωματική εμψύχωση και αποβλέπουν στην προαγωγή της δημιουργικής εκπαίδευσης.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.

Σχεδιασμός εργαστηρίου-Διδασκαλία: Τάσος Καρακύκλας, ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός

Έναρξη μαθημάτων: 19 Οκτωβρίου 2014
Ημέρα & Ώρα: Κυριακή, 17:30-20:30
Κόστος σεμιναρίου: 150 ευρώ (σε 3 ισόποσες δόσεις)
Διάρκεια σεμιναρίου: 13 εβδομάδες

Θέατρο Επί Κολωνώ,
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός
Πληροφορίες & εγγραφές: 210 5138067


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.