Σφακιανάκης: 10 παιδιά αποπλανήθηκαν μέσα από το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντύνω κούκλες»

koukles

Τα παιδιά αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο που τους ζητούσε να βγάλουν φωτογραφίες τους γυμνά. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιοι γονείς βρήκαν τα παιδιά τους στην τουαλέτα γυμνά.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Μ. Σφακιανάκη στη Βουλή, παγίδα για ανηλίκους είχαν στήσει παιδόφιλοι στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας διαδικτυακό παιχνίδι με όνομα πέρα κάθε υποψίας.

Οι αρωστημένοι εγκέφαλοι αποπλάνησαν δέκα ανηλίκους στην Αθήνα μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες». Τα θύματα βρέθηκαν να φωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες, από τους γονείς τους.

Στις αποκαλύψεις αυτές προχώρησε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης που ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Σφακιανάκης γνωστοποίησε ότι την περίοδο 2011-1014 εντοπίστηκαν και κατηγορήθηκαν 271 άτομα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος είπε επίσης ότι το τμήμα στο οποίο είναι επικεφαλής διαθέτει πρόγραμμα το οποίο σαρώνει όλο το ελληνικό διαδίκτυο και μπορεί να εντοπίζει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περιστατικά αυτοκτονιών. Σημείωσε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η υπηρεσία του έχει αποτρέψει 1.060 αυτοκτονίες από τις οποίες μόνο οι 36 οδηγήθηκαν στην εντατική.

Σημείωσε σχετικά ότι όταν ήταν στην Νέα Υόρκη τον ειδοποίησαν ότι ένα κορίτσι που είναι στο Internet αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Ειδοποιήθηκε άμεσα η ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και πρόλαβαν τη μικρή στο παραπέντε.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του ότι έχει τρόπο να εντοπίζει υποθέσεις όπου υπάρχει απειλή κατά της ζωής αλλά συναντά προσκόμματα λόγω της νομοθεσίας.

Πηγή: http://www.thetoc.gr