Αρχική InfoMommy Υγεία Σήμα κινδύνου από τα αιωρούμενα σωματίδια στη Θεσσαλονίκη

Σήμα κινδύνου από τα αιωρούμενα σωματίδια στη Θεσσαλονίκη

Βραδυφλεγής βόμβα που αυξάνει τον κίνδυνο των καρκινογενέσεων και μάλιστα στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα μικρά παιδιά και τα άτομα τρίτης ηλικίας , είναι τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης τα οποία σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη αναπληρωτή καθηγητή Περιβάλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός ορίων στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα μάλιστα με τις μετρήσεις της ομάδας του κ Σαρηγιάννη και τις τοξικολογικές αναλύσεις που γίνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος crome-life ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα για την περιοχή της Λάρισας. Όπως είπε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ, στη Βεργίνα Τηλεόραση ο κ Σαρηγιάννης, «οι μέσες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή είναι πολύ υψηλές και θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.