Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Ποιά είναι τα πρώτα σημάδια μιας εγκυμοσύνης;

Ποιά είναι τα πρώτα σημάδια μιας εγκυμοσύνης;

603427-pregnancy-testΈχετε υποψίες ότι είστε έγκυος; Μερικά σημάδια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αλλά δεν είστε εντελώς σίγουρη ότι κυοφορείτε; Δεν πρόκειται για κάτι παράξενο, αφού 7 στις 10 γυναίκες αντιλαμβάνονται ότι είναι έγκυες γύρω στην έκτη εβδομάδα της κύησης.

Εάν δεν παρακολουθείτε τον κύκλο σας ή εάν ποικίλλει από τον ένα μήνα στον άλλο, δεν θα είστε σε θέση να γνωρίζετε πότε να περιμένετε την επόμενη έμμηνο ρύση. Ωστόσο, αν αρχίσετε να βιώνετε ορισμένα από τα παρακάτω συμπτώματα και παράλληλα αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε αδιαθετήσει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είστε έγκυος!

  • Απέχθεια για τα τρόφιμα

Εάν έχετε μόλις μείνει έγκυος, δεν είναι ασυνήθιστο να αισθάνεστε ότι σας απωθεί η μυρωδιά ορισμένων τροφίμων ή και ροφημάτων. Αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά, αυτή είναι ίσως μια παρενέργεια της ταχέως αυξανόμενης ποσότητας οιστρογόνων στον οργανισμό σας. Επίσης, μπορεί να νιώσετε ότι ορισμένες τροφές που σας άρεσαν είναι ξαφνικά αποκρουστικές σε εσάς.

  • Εναλλαγές στη διάθεση

Είναι πολύ κοινό να έχετε μεταπτώσεις στη διάθεσή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εν μέρει λόγω των ορμονικών αλλαγών που επηρεάζουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών. Κάθε μέλλουσα μαμά αντιδρά διαφορετικά σε αυτές τις αλλαγές. Ορισμένες βιώνουν έντονα συναισθήματα -καλά ή κακά- και άλλες αισθάνονται άγχος και κατάθλιψη.

  • Πρήξιμο στην κοιλιά

Οι ορμονικές αλλαγές στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ελαφρύ πρήξιμο στην κοιλιά, παρόμοιο με εκείνο που έχουν μερικές γυναίκες ακριβώς πριν την περίοδό τους.

Happy Lovers Looking at a Pregnancy Test

  • Συχνοουρία

Λίγο μετά τη σύλληψη, οι ορμονικές αλλαγές οδηγούν σε μια αλυσίδα γεγονότων που αυξάνουν τη ροή του αίματος μέσω των νεφρών. Έτσι, η κύστη σας γεμίζει πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να θέλετε να ουρείτε συχνότερα. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να εμφανιστεί ήδη από τις πρώτες έξι εβδομάδες του πρώτου τριμήνου της κύησης.

  • Κούραση

Είναι πιθανόν η εξάντληση που νιώθετε να οφείλεται στη ραγδαία αύξηση των επιπέδων της ορμόνης προγεστερόνης, που είναι υπεύθυνη για τη νύστα σας. Φυσικά, οι πρωινές αδιαθεσίες και η ανάγκη σας να ουρείτε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην κούρασή σας.

Θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο ενεργητική κατά το δεύτερο τρίμηνό σας, αν και η κούραση επιστρέφει συνήθως στο τέλος της κύησης, όταν μεταφέρετε περισσότερο βάρος και μερικές από τις συνηθισμένες ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης καθιστούν πιο δύσκολο τον ύπνο σας τη νύχτα.

  • Πρήξιμο στο στήθος

Ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι η ευαισθησία και ο πόνος στο στήθος, που προκαλείται από την άνοδο των επιπέδων των ορμονών. Το πρήξιμο που μπορεί να αισθάνεστε ισοδυναμεί με μια υπερβολική εκδοχή του πώς νιώθετε τα στήθη σας πριν από την περίοδό σας. Η κατάσταση αυτή θα υποχωρήσει σημαντικά μετά το πρώτο τρίμηνο, καθώς το σώμα σας θα αρχίσει να προσαρμόζεται στις ορμονικές αλλαγές.

  • Ναυτία

Οι ναυτίες -με ή χωρίς εμετό- δεν είναι μόνο πρωινό σύμπτωμα, αλλά μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και το απόγευμα ή το βράδυ. Περίπου το ήμισυ των εγκύων που έχουν ναυτίες, αισθάνονται πλήρη ανακούφιση από τις αρχές του δεύτερου τριμήνου. Για τις υπόλοιπες χρειάζεται ένας επιπλέον μήνας για να κοπάσουν οι αναγούλες.

  • Υψηλή θερμοκρασία

Εάν μετράτε τη θερμοκρασία του σώματός σας επί 18 μέρες συνεχόμενα και δείτε ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, είστε πιθανότατα έγκυος.

  • Η απόδειξη: Τεστ εγκυμοσύνης

Παρά τα όσα διαβάσετε στη συσκευασία, το τεστ εγκυμοσύνης δεν είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε να εντοπίσει πιθανή κύηση παρά μόνο μία εβδομάδα μετά τη χαμένη σας περίοδο. Επομένως, εάν αποφασίσετε να κάνετε το τεστ πριν από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και πάρετε αρνητικό αποτέλεσμα, προσπαθήστε ξανά μετά από λίγες ημέρες. Αφού έχετε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας ώστε να το επιβεβαιώσετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter