Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Σημαντική η συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Σημαντική η συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

newego_LARGE_t_1101_54504677Δύο γενιές Ελλήνων κινηματογραφιστών συναντώνται φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Ο κ. Γιώργος Λάνθιμος συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα διεκδικώντας το Χρυσό Φοίνικα, ενώ ο κ. Κώστας Γαβράς είναι το τιμώμενο πρόσωπο του τμήματος «Cannes Classics», το οποίο θα προβάλει την ιστορική ταινία του «Ζ» παρουσία και του αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη.

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, μετά δηλαδή την προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», που είχε βραβευθεί με το Χρυσό Φοίνικα, μια νέα ελληνική ταινία διεκδικεί το κορυφαίο αυτό βραβείο συμμετέχοντας στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η νέα ταινία του κ. Λάνθιμου «O Αστακός» («The Lobster»), σε σενάριο του ιδίου και του κ. Ευθύμη Φιλίππου, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή στην οποία συμμετέχει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ο κ. Λάνθιμος είχε βραβευθεί το 2009 συμμετέχοντας στο τμήμα του φεστιβάλ «Ένα κάποιο βλέμμα» με την ταινία του «Κυνόδοντας».

Ένας άλλος, επίσης διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης, ο κ. Πάνος Κούτρας, συμμετέχει φέτος ως μέλος της κριτικής επιτροπής του τμήματος αυτού. Πέρυσι, στο πλαίσιο του ίδιου αυτού τμήματος είχε προβληθεί η ταινία του «Xenia».

Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ των Καννών, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης θα παραστεί τη Δευτέρα στην προβολή της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», που έχει ως επίκεντρο τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, και θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα ακολουθήσει προς τιμήν του κ. Γαβρά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.