Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Σημαντικό βήμα για την παραγωγή οργάνων εμβρύων

Σημαντικό βήμα για την παραγωγή οργάνων εμβρύων

embryosplashΣημαντική συνεισφορά στην Ανεγεννητική Ιατρική και την Εμβρυολογία, αποτελούν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας σε έμβρυα, η οποία διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Αναγεννητικής Ιατρικής, Εμβρυολογίας και Βλαστοκυττάρων του πανεπιστημίου Κύπρου. Η έρευνα χρησιμοποίησε πειραματικές μεθοδολογίες αιχμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο παγκοσμίου φήμης επιστημονικό περιοδικό "Nature Communications". Επικεφαλής του Εργαστηρίου είναι ο δρ Παντελής Γεωργιάδης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ένας βασικός στόχος της Αναγεννητικής Ιατρικής είναι να επιφέρει επανάσταση στην ιατρική, μέσω της κατασκευής λειτουργικών οργάνων (π.χ. καρδιά, συκώτι, νεφροί και πνεύμονες) από επιστήμονες, για σκοπούς αντικατάστασης μη λειτουργικών οργάνων λόγω γήρανσης, ασθένειας, τραυματισμού, ή κληρονομικής ανωμαλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ανακάλυψη πέτυχε κυρίως δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι ότι, από πλευράς εμβρυολογίας, συνεισέφερε στη γονιδιακή κατανόηση της πιο συχνής επιπλοκής εγκυμοσύνης (ανεξήγητοι εμβρυϊκοί θάνατοι πρώτου τριμήνου εγκυμοσύνης). Ο δεύτερος στόχος είναι ότι έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των κυτταρικών και γονιδιακών παραγόντων που επιφέρουν τη δημιουργία όλων των οργάνων, φέρνοντας πιο κοντά τον πολυπόθητο στόχο της κατασκευής λειτουργικών οργάνων από επιστήμονες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.