Σήμερα, φτιάχνουμε μια εύκολη κοτόπιτα, την αγαπημένη των παιδιών

Σήμερα, φτιάχνουμε μια εύκολη κοτόπιτα, την αγαπημένη των παιδιών

Όλοι στο σπίτι λατρεύουμε αυτή την υπέροχη, γεμάτη αρώματα πίτα. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ λοιπόν κάθε φορά να βρίσκω διάφορους τρόπους για να τη μαγειρέψω, όπως για παράδειγμα αυτή τη συνταγή που σας προτείνω. Μια νόστιμη και πολύ χορταστική πίτα, η κοτόπιτα, είναι ό,τι πρέπει για το καθημερινό τραπέζι, αλλά μπορεί ωραιότατα να σερβιριστεί και σε επίσημο γεύμα ή δείπνο.

Συστατικά

1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου

3-4 κρεμμύδια ξερά (σε λεπτές φέτες)

4-5 αβγά

100 ml γάλα

1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο (γραβιέρα, ρεγκάτο)

Αλάτι πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

500 γρ. φύλλα κρούστας

¾-1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες

Πλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό τόσο, ώστε να το σκεπάζει. Το βράζετε σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσει καλά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε τα κόκκαλα και την πέτσα του.

Στη συνέχεια, χωρίζετε τα ψαχνά του σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας. Στο μεταξύ συνεχίζετε να βράζετε το ζωμό με τα κρεμμύδια, ώσπου να γίνουν σαν πυκνός χυλό. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε στην κατσαρόλα το γάλα και τα ψαχνά από το κοτόπουλο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Ξανά στα θρανία: Οι καλύτερες ατάκες που έχουν ακουστεί στις σχολικές τάξεις. Τις θυμάσαι;

“Mετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες, υιοθετήσαμε το μωρό μας”: Η αληθινή ιστορία ενός πατέρα

Η αποδεδειγμένη υψηλή ασφάλεια στις μάσκες έχει το όνομα ΜΕΓΑ