Σήμερα φτιάχνουμε το ριζότο της Χριστίνας

risotto-milanese-with-saffron-milan
Η φίλη μας Χριστίνα μας έστειλε αυτή την εύκολη συνταγή για νόστιμο ριζότο! Είναι για 4 άτομα.

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο

4 κουταλιές βούτυρο

Μισή κούπα κρασί λευκό

1 κονσέρβα μανιτάρια

Μισό λίτρο ζωμό βοδινού

Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Ξεβγάλετε τα μανιτάρια με νερό και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.

Λιώστε στην κατσαρόλα τις 2 κουταλιές βούτυρο και ρίξτε το ρύζι και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να χρυσίσει.

Ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια.

Χαμηλώστε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και αρχίστε να ρίχνετε το ζωμό. Κάθε φορά να ρίχνετε 1 φλιτζάνι, να ανακατεύετε συνεχώς, και να περιμένετε να απορροφηθεί το υγρό, πριν ρίξετε το επόμενο.

Στο τέλος, όταν θα έχουν απορροφηθεί τα υγρά,

κατεβάστε από το μάτι την κατσαρόλα, και προσθέστε την παρμεζάνα και τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο.

Είναι μούρλια γευστικό!