Αρχική InfoSchool Δημοτικό Σήμερα η λαμπερή βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στις Βιβλιοδρομίες 2016

Σήμερα η λαμπερή βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στις Βιβλιοδρομίες 2016

«Οι Βιβλιοδρομίες είναι ένας διαγωνισμός διαφορετικός από τους άλλους. Σε μυεί στον κόσμο των βιβλίων, στον κόσμο που τα βλέπεις όλα με άλλο μάτι. Σε μαθαίνει τη σημασία της συνεργασίας και σε φέρνει πιο κοντά στα μέλη της ομάδας. Δεν ήταν για εμάς ένας διαγωνισμός που έπρεπε να κερδίσουμε αλλά μια πηγή ευχαρίστησης. Δεν είναι η διάκριση που μετράει αλλά αυτά που αποκομίζει κανείς από την συμμετοχή».

Λόγια τεσσάρων νικητριών των «Βιβλιοδρομιών 2016», του μακροβιότερου διαγωνισμού ανάγνωσης παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες βραβεύονται μαζί με άλλους νικητές, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ώρα 6.30 μ.μ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο. Στην μαθητική αυτή εκδήλωση όπου θα παραστούν και εκπρόσωποι του πνευματικού και πολιτικού κόσμου θα μιλήσουν και θα τιμηθούν οι συγγραφείς Άννα Κουππάνου και Γιώργος Παναγιωτάκης.

Οι «Βιβλιοδρομίες» που διοργανώνουν επί 18 συναπτά έτη τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη, είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει σε αυτές 35.000 μαθητές και μαθήτριες που διαγωνίστηκαν σε πάνω από 260 τίτλους βιβλίων και έλαβαν πάνω από 2000 βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

“Στόχοι του προγράμματος» τονίζει ο Ελευθέριος Γείτονας, γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, «πέρα από τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών, είναι και η ουσιαστική επαφή τους με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς».

Ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος είναι και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας των παιδιών, αφού στους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού ενισχύεται η ομαδική συμμετοχή.
Με την ένταξη των βιβλίων σε ευρύτερες θεματικές ενότητες, οι μαθητές μυούνται στην έννοια της διακειμενικότητας, καθώς η ανάγνωση του ενός βιβλίου φωτίζει με διαφορετικό τρόπο την ανάγνωση του άλλου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας

Μπορείτε να δείτε τα ονόματα των νικητών πατώντας εδώ(ο σύνδεσμος δεν είναι πια σε λειτουργεία)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.