Αρχική InfoMommy Νέα Σοκ για 150.000 μητέρες ανηλίκων: Θα πρέπει να δουλέψουν μέχρι και 17 χρόνια παραπάνω – Οι 5 κατηγορίες που επηρεάζονται

Σοκ για 150.000 μητέρες ανηλίκων: Θα πρέπει να δουλέψουν μέχρι και 17 χρόνια παραπάνω – Οι 5 κατηγορίες που επηρεάζονται

Mεγάλες χαμένες του ασφαλιστικού είναι 150.000 μητέρες ανηλίκων, οι οποίες μετά τις αλλαγές από το τρίτο Μνημόνιο, θα κληθούν να δουλέψουν από ένα χρόνο έως και 17 χρόνια παραπάνω πριν βγουν στην σύνταξη! Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Έθνος», πρόκειται για ασφαλισμένες, που είχαν «πιάσει» τα έτη ασφάλισης και είχαν ανήλικο τέκνο μέχρι το τέλος του 2012, αλλά δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία γυναικών θα συνταξιοδοτηθεί με τις προϋποθέσεις, που ισχύουν τη χρονιά που θα πιάσουν το «παλαιό» όριο ηλικίας.

Αναλυτικά ποιες περιπτώσεις μητέρων επηρεάζονται από τα νέα δεδομένα:

1) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει τις 5500 μέρες ασφάλισης το 2010 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.

2) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει τις 5500 μέρες ασφάλισης το 2011 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.

3) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει τις 5500 μέρες ασφάλισης το 2012 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.

4) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης το 2010 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.

5) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης το 2011 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.

Αντιθέτως καμία αλλαγή, όπως γράφει η εφημερίδα, δεν υπάρχει στα όρια για 20.000 ασφαλισμένες, που είχαν συμπληρώσει και την ηλικία για πλήρη σύνταξη μέχρι τις 18 Αυγούστου.Στόχος είναι μέχρι το 2022 να έχουν κλείσει οι πόρτες εξόδου πριν από τα 67, ενώ εναλλακτικά πλήρης σύνταξη θα δίνεται και στα 62, με 40 όμως έτη δουλειάς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter