Αρχική InfoMommy Νέα Σοκ: Μητέρα με το παιδί της μπήκαν παράνομα στη Βρετανία για να αφαιρέσουν και να πουλήσουν τα όργανά τους

Σοκ: Μητέρα με το παιδί της μπήκαν παράνομα στη Βρετανία για να αφαιρέσουν και να πουλήσουν τα όργανά τους

ανθρωπινα οργανα2

Τραγικές ιστορίες έρχονται κάθε μέρα στο φως  της δημοσιότητας, ιστορίες που αφορούν την ανέχεια των ανθρώπων και τις απεγνωσμένες πολλές φορές προσπάθειές τους να επιβιώσουν οι ίδιοι, αλλά κυρίως τα παιδιά τους. Στο φως της δημοσιότητας ήρθε χτες η ιστορία ενός 12χρονου παιδιού και της μητέρας του, οι οποίοι μπήκαν παράνομα στην Βρετανία, για να αφαιρεθούν και πωληθούν τα όργανά τους στη μαύρη αγορά. Οι βρετανικές αρχές ανακάλυψαν το γεγονός και κατάφεραν να το αποτρέψουν.

Παρόμοιο περιστατικό έχει εντοπιστεί στη Βρετανία το 2011, αλλά και το 2013 με ένα κορίτσι από τη Σομαλία, το οποίο εισήχθη παράνομα στην χώρα για να δώσει μοσχεύματα σε ασθενείς που το χρειάζονταν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέρει πως 7.000 νεφρά αποκτώνται παράνομα. Τα νεφρά, αποτελούν, το μοναδικό ζωτικό όργανο, που μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στον οργανισμό.

Σε παγκόσμια κλίμακα 200.000 ασθενείς αναμένουν σε λίστες για μεταμόσχευση νεφρού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.