Σοκ στη Χίο – Συνελήφθη Σύρος πρόσφυγας που κακοποιούσε βάναυσα παιδί στον καταυλισμό της Σούδας

Στη σύλληψη 31χρονου Σύρου πρόσφυγα, που φαίνεται σε βίντεο να κακοποιούσε ένα 3χρονο παιδί στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, προχώρησε η Aστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο αντιδήμαρχος του νησιού Γιώργος Καραμανής προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία η οποία προχώρησε αμέσως στη σύλληψη του φερόμενου ως πατέρα του ανήλικου παιδιού.

imagehandler-1

Συγκεκριμένα το βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε τη Δευτέρα, δείχνει το παιδί  ενώ βρίσκεται μέσα στην ντουζιέρα να δέχεται χτυπήματα, να πέφτει και να ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτος σταματά το βασανισμό του. Μάλιστα, νέες εικόνες που προκαλούν οργή έρχονται σήμερα στο φως από ένα νέο βίντεο που δείχνει το παιδί ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα στο πρόσωπο.

andras_souda

Οι Αρχές ερευνούν αν ο 31χρονος Σύρος έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο. Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη δηλαδή αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Επίσης διερευνώνται πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS. Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ. Το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.