Αρχική InfoMommy Νέα Σοκ στην Αλεξανδρούπολη - Μητέρα συνελήφθη με τον 4χρονο γιο της επειδή σχεδίαζε να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη - Μητέρα συνελήφθη με τον 4χρονο γιο της επειδή σχεδίαζε να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους

Στο τελωνείο των Κήπων, κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου της, διακόπηκε προσωρινά το ταξίδι προς τη Συρία της συζύγου Αιγύπτιου επιχειρηματία η οποία έχοντας μαζί το τετράχρονο παιδί της σχεδίαζε, κατά δήλωσή της, να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Εκεί κατά τον έλεγχο του ελβετικού διαβατηρίου της -η ίδια έχει και αιγυπτιακή υπηκοότητα- διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της είχε σχηματιστεί, προ διμήνου στην Αίγυπτο, δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου.

Μητέρα και ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Φερρών ενώ ενημερώθηκαν, εκτός από την Ιντερπόλ, διά της διπλωματικής οδού οι πρεσβείες της Αιγύπτου και της Ελβετίας όπως και ο σύζυγός της στην Αίγυπτο ο οποίος κατέφθασε στην Αλεξανδρούπολη. Ανακρινόμενη στην αρχή φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι θα πήγαινε στην Συρία για να ενταχθεί στον ISIS όπου σκόπευε να φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να γίνουν «στρατιώτες του Αλλάχ».

Αργότερα, όμως, στο δικαστήριο -όπου ο σύζυγός της κατέθεσε πως σχεδίαζε από καιρό να φύγει με το παιδί τους στην Συρία για να πολεμήσει μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους- το αρνήθηκε. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του τετράχρονου στον πατέρα ο οποίος το πήρε και έφυγε στην Αίγυπτο.

Η ίδια δήλωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στην Συρία.Με δεδομένο πάντως ότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο-η δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου είχε σχηματιστεί προ διμήνου-δεν φυλακίστηκε και έτσι είναι ελεύθερη να αποφασίσει για το τι θα κάνει.

Προ το παρόν πάντως παραμένει «καθηλωμένη» στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Τέλος, όπως είπε έφτασε στην Κρήτη με άλλους μετανάστες με ένα παλιό καράβι και από εκεί προωθήθηκε χωρίς προβλήματα, λόγω του ελβετικού διαβατηρίου, στον Έβρο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.