Σοκ στην ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων – Γιατί η Nutella ενοχοποιείται για πιθανώς καρκινογόνο συστατικό της;

Μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες προκαλώντας αναστάτωση σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις της Nutella καθώς το αγαπημένο τους σοκολατένιο άλειμμα ενοχοποιείται ότι περιέχει ένα πιθανώς καρκινογόνο συστατικό.

Ο λόγος για το εξευγενισμένο φοινικέλαιο, που αποτελεί δημοφλές συστατικό σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως παγωτό, μείγματα κέικ, μαργαρίνη και συσκευασμένα αρτοπαρασκευάσματα. Στο άκουσμα αυτής της είδησης , ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν μποϊκοτάρει το εν λόγω συστατικό, με αποτέλεσμα να αποσύρουν από τα ράφια των καταστημάτων τους τη Nutella, επειδή περιέχει φοινικέλαιο.

«Αν φτιάξουμε τη Nutella χωρίς φοινικέλαιο το προϊόν θα μοιάζει με υποκατάστατο και δεν θα έχει τη γεύση που έχει», λέει ο διευθυντής προμηθειών της Ferrero Vincenzo Tapella. Η αναλυτική έκθεση της EFSA, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2016, αναφέρει πως το φοινικέλαιο είναι πιο επικίνδυνο από τα άλλα φυτικά έλαια, όταν χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr