Αρχική Αληθινές Ιστορίες Σοκ στην Ιταλία - Κληρικός αρνήθηκε να μεταλάβει ένα 10χρονο αυτιστικό παιδί

Σοκ στην Ιταλία - Κληρικός αρνήθηκε να μεταλάβει ένα 10χρονο αυτιστικό παιδί

Σοκαρισμένη και απηυδυσμένη παρακολουθεί η Ιταλία την υπόθεση ενός ιερέα που αρνήθηκε να αφήσει ένα 10χρονο κοριτσάκι να λάβει τη Θεία Κοινωνία, με την αιτιολογία πως είναι αυτιστικό. Ο Πάτερ Νίνο Νοουλες, δήλωσε στους γονείς του παιδιού πως η κόρη τους «δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τη σπουδαιότητα του μυστηρίου» και πως θα πρέπει «να περιμένουν μέχρι το παιδί να μπορεί να καταλάβει περισσότερα», σύμφωνα με την εφημερίδα Giornale de Sicilia.

«Το παιδί μου δεν πρόκειται να κάνει προόδους με την πάροδο του χρόνου» δήλωσε στην εφημερίδα η μητέρα της 10χρονης, Μαρία Ρόζε. «Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να την κάνει όπως και όλα τα άλλα παιδιά». Παρόλο μάλιστα το γεγονός πως οι γονείς πίεσαν για μια ιδιωτική τελετή για να αποφευχθεί οποιαδήποτε «διαταραχή», ο παπάς και πάλι αρνήθηκε.

Όταν ο  Ιταλός υφυπουργός Παιδείας Davide Faraone, πατέρας και ο ίδιος μιας κόρης με αυτισμό, ενημερώθηκε για το παράδοξο περιστατικό, χαρακτήρισε στην σελίδα του στο Facebook την απόφαση του ιερέα, πατέρα Nino Knowles, «διάκριση» και «ένδειξη άγνοιας» και δήλωσε ότι ακόμα και στις μέρες μας ένα μέρος της καθολικής εκκλησίας αντιδρά με παρόμοια συμπεριφορά. "Εάν βάλετε την αναζήτηση ‘ιερέας αρνείται την κοινωνία σε αυτιστικό παιδί’ στο google, θα βρείτε πολλές σελίδες αποτελεσμάτων από όλη την Ιταλία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Faraone.

Ο ιερέας από την πλευρά του αρνήθηκε τις καταγγελίες και δήλωσε πως «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να λάβει το παιδί τη Θεία Κοινωνία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter