Σοκ στο Αγρίνιο: Ιερέας συνελήφθη έπειτα από καταγγελία για βιασμό 2 ανήλικων αδερφών

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Αγρινίου από τη σύλληψη ενός 49χρονου ιερέα μετά από καταγγελίες δύο ενήλικων αδερφών πως είχαν πέσει θύματα κακοποίησης από εκείνον όταν ήταν ανήλικες -όταν ήταν 14 και 17 ετών-.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 49χρονος ιερέας συνελήφθη από τις Αρχές και κρατείται μέχρι τη μεταφορά του στον εισαγγελέα. Κατά την έρευνα που έγινε βρέθηκε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η αρρωστημένη δράση του

Οι Αρχές μετά την καταγγελία των δύο αδελφών, προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα και εντόπισαν στο λαπτοπ γυμνές φωτογραφίες του ίδιου και των δύο κοριτσιών όταν εκείνες ήταν ακόμη μικρές. Αμέσως οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 49χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κορίτσια μαζί με την μητέρα τους, φιλοξενούνταν κατά διαστήματα στο σπίτι του ιερέα για λόγους οικονομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του ιερέα που ήταν εφημέριος σε χωριό του  Ορεινού Βάλτου, βρέθηκε φωτογραφικό υλικό με παιδική πορνογραφία. Κρατείται στην ασφάλεια, σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αγρινιού.

Οι κατηγορίες είναι για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων, ασελγείς πράξεις και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Ο δικηγόρος του κληρικού Δ.Νικάκης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για κατασκευασμένη δικογραφία ως προς την ουσία και τη διαδικασία. «Αυτοί οι οποίοι επεδίωξαν να συλληφθεί ο ιερέας και νόμισαν πως θα πιάσουν θησαυρό, τους ενημερώνω πως θα αποβεί άνθρακας», είπε χαρακτηριστικά.

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Στην υπόθεση του 49χρονου ιερέα που συνελήφθη χθες στο Αγρίνιο κατηγορούμενος για κακοποίηση ανήλικης και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι». «Η διαδικασία προβλέπει την αποστολή από τον Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση του φακέλου που αφορά την υπόθεση, στον Μητροπολίτη, ούτως ώστε να επιληφθεί. Ο κληρικός τίθεται σε αργία και εκκινούν οι διαδικασίες για το επισκοπικό δικαστήριο και κατόπιν το συνοδικό» ανέφερε.