Σοκ στο Αίγιο – 15χρονος μαχαίρωσε στο στήθος αστυνομικό

Απίστευτο περιστατικό με μαχαιρώματα και πυροβολισμούς, που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός αστυνομικού της Ασφάλειας Αιγίου, σημειώθηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον παράδρομο της Σελινούντος πίσω από τη Ρήγα Φερραίου (κοντά στον κόμβο Κορίνθου). Πρωταγωνιστές δύο 15χρονοι οι οποίοι επιχείρησαν ουσιαστικά να σκοτώσουν τον αστυνομικό, ο οποίος τους καταδίωκε για αρκετή ώρα μιας και αρνήθηκαν να σταματήσουν στον έλεγχο που τους ζητούσε αναφέρει το filodimos.gr

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει τους δύο νεαρούς που επέβαιναν σε δίκυκλο, όμως αυτό κατέστη αδύνατο καθώς παρά τις υποδείξεις και τα ηχητικά σήματα που τους ‘χτύπησε’, οι έφηβοι διέφευγαν διαρκώς. Κοντά στον κόμβο της Κορίνθου, ο αστυνομικός πήγε να σταματήσει το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα για να τους ανακόψει την πορεία και να τους πιάσει. Εκεί οι νεαροί χτύπησαν την πόρτα με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τραυματιστεί στο κεφάλι, όμως συνέχισε την επιχείρηση με σκοπό τη σύλληψη των ανυπάκουων νεαρών. Όταν τους πλησίασε, ο συνοδηγός του δικύκλου έβγαλε μαχαίρι και μαχαίρωσε στο στήθος τον αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον με ‘ξεκάθαρη ανθρωποκτόνο πρόθεση’, όπως λένε οι πληροφορίες. Εκεί ο αστυνομικός, αιμόφυρτος, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε σε ασφαλή κατεύθυνση, ώστε να εκφοβίσει τους νεαρούς που προσπάθησαν να διαφύγουν. Τελικά, και με τη συνδρομή ενός πολίτη, συνελήφθη ο οδηγός του δικύκλου αλλά και ακολούθως οι γονείς του, μιας και είναι ανήλικος. Ο δεύτερος νεαρός διέφυγε και αναζητείται.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο του Αιγίου και ακολούθως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το περιστατικό, πέραν της ιδιαιτερότητάς του μιας και πρωταγωνιστούν ανήλικοι, επαναφέρει στο φως τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό στην Ασφάλεια Αιγίου, μιας και στις περιπολίες πλέον βγαίνει μόνο ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο με έναν επιβαίνοντα και έτσι το έργο των αστυνομικών γίνεται εξαιρετικά δύσκολο αλλά και επικίνδυνο.