Σοκάρει η 19χρονη παιδοκτόνος: «Το θήλασα, του φίμωσα το στόμα με χαρτιά και το πέταξα στα σκουπίδια»

Σοκ προκαλούν οι καταθέσεις – κατά την προανακριτική εξέταση – της 19χρονης που σκότωσε το νεογέννητο παιδί της αλλά και της μητέρας της που ανέλαβε να το πετάξει σε κάδο σκουπιδιών. Οι καταθέσεις των δυο γυναικών δεν συμπίπτουν, ειδικά ως προς το τι πραγματικά συνέβη από τον τοκετό έως και τη στιγμή κατά την οποία πετάχτηκε το νεογνό στα σκουπίδια.

Η συγκλονιστική απολογία της 19χρονης Χ.Σ

«Εχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Μέχρι το 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε Αθήνα, γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε HAJDAR MULLETI και τον φώναζαν Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος, αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου, ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος, με χτύπαγε , μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε δηλαδή να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πήγε η μάνα μου στην Αθηνά και έκανα έκτρωση στο “Αλεξανδρα”, γυρίσαμε Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου.

Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κώστα, είναι έλληνας από κοινή παρέα, ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μια φορά κάναμε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μετά τον Κώστα, γνώρισα τον Κυριάκο από τα Άνω Λιόσια και κάναμε σεξ αλλά όλες τις φορές είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν είχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το σώμα μου, γιατί έχω μεγάλη κοιλιά ούτως ή άλλως, έχω θυρεοειδή και τρώω κιόλας και νόμιζα ότι είχα πάρει κιλά. Μετά την Πρωτοχρονιά. κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ένιωθα να κινείται κάτι. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος.

Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω…”

Η ίδια συμπληρώνει ότι είχε αφήσει και λουλούδια στο σημείο που πέταξε το βρέφος

«Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια, εκεί όπου άφηναν και οι υπόλοιποι, για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα… Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου». Στη συμπληρωματική απολογία της, κατέθεσε:

“Τα περισσότερα από όσα είπα παραπάνω ήταν αλήθεια, αλλά ήθελα να προστατεύσω τη μάνα μου. Μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερε πως ήμουν έγκυος. Οταν με έπιασαν οι πόνοι, αναγκάστηκα να της το πω. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ’ έξω, γιατί δε χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν έτσι όπως ήταν η πόρτα.

Πώς περιγράφει τον τοκετό και τη δολοφονία του βρέφους

Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου κι έφαγε. Μετά από λίγη ώρα, άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του Παιδιού για να τραβήξει το αίμα… Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε «τι θα κάνουμε τώρα;». Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου έξω τη σακούλα με το μωρό.

Η απολογία της μητέρας της 18χρονης

Στην απολογία της, κατά την προανακριτική εξέταση, η μητέρα της 18χρονης, Ε.Σ., δήλωσε τα εξής:

«Ο σύζυγος μου Γ. Σ. πέθανε από καρκίνο το 2012. Ήρθαμε στην Αθήνα από τη Λήμνο, ο γιος μου δουλεύει και η κόρη μου πηγαίνει σχολείο για να γίνει φαρμακοποιός. Στα τέλη Φλεβάρη 2018, η κόρη μου η Χαρούλα μου είπε πως πονάει η μέση της. Δεν έδωσα σημασία γιατί πίστευα πως είναι από την περίοδο που έχουν οι γυναίκες. Μετά δυο μέρες, η Χαρά ήταν στο μπάνιο για ώρα, και μπήκα με το ζόρι, η Χαρούλα μου είπε ότι έκανε μαλακία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει, γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω και να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Δεν μου απαντούσε. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω… Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα τη σακούλα, απλά την άφησα μέσα. Τη ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος, ποιος είναι ο πατέρας, γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του μωρού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα... Μετά από δυο μέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία, κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν…”

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας «το πρώμα του νεογνού βρέθηκε τοποθετημένο εντός πλαστικής σακούλας με την ενδειξη “ΑΒ”. Ήταν μέσα σε κάδο απορριμάτων και γυμνό ενώ ο ομφάλιος λώρος δεν είχε αποκοπεί και ήταν τυλιγμένος γύρω απο τον λαιμό του. Στο λαιμό του παιδού ήταν επίσης δεμένο ένα τμήμα κορδονιού, ενω στο στόμα του υπήρχαν κομμάτια χαρτιού.  Από τη νεκροψία – νεκροτομή, προέκυψε πως ο θάνατος του παιδιού είναι “συνέπεα της περυτίληξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου”».  Τέλος, σε απόσπασμα υλικού που κατασχεθηκε απο κάμερα ασφαλείας αναγνωρίστηκε η μητέρα της 19χρονης η οποία φαίνεται να κρατά στα χέρια της δυο σακούλες και να κατεύθύνεται στον κάδο απορριμάτων όπου βρέθηκε το νεογνό. Οι δυο κατηγορούμενες έχουν λάβει προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.