Σοκαριστικές φωτογραφίες από τη Συρία: Κοριτσάκι περιμένει τους διασώστες δίπλα στην άψυχη αδερφούλα του

Μπορεί οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω να αποτελούν ένα εξαιρετικά σκληρό πρωινό θέαμα –μπορεί κάποιοι ακόμα και να μας κατηγορήσετε γι’αυτό, όμως είναι σημαντικό να μην ξεχάσουμε: Ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται ακόμα και ανάμεσα στα θύματά του συνεχίζουν να υπάρχουν αθώες ψυχούλες.

Ο φωτογράφος Ανάς Αλ-Ντιάμπ απαθανάτισε για το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τις τραγικές αυτές εικόνες, μετά την χθεσινή βομβιστική επίθεση από αέρα που δέχθηκε η πόλη της μικρούλας, Καν Σεικάν στην περιοχή Ιντλίμπ, από τις δυνάμεις του Σύριου Προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ. Πρόκειται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για το τελευταίο μεγάλο οχυρό επαναστατών στη Συρία. Από την επίθεση αυτά σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 άτομα και τραυματίστηκαν 8.

Η περίπου 3 ετών μικρούλα της φωτογραφίας, που φέρεται να ονομάζεται Ασίλ Κατράν, βρίσκεται κουλουριασμένη δίπλα στο άψυχο σώμα της μικρής αδερφούλας της. Περίμενε εκεί, για περίπου δύο ώρες, τους διασώστες. Στην παρακάτω εικόνα την βλέπουμε όταν πλέον την βάζουν στο φορείο.

Και εδώ απεικονίζεται ο πατέρας που φιλά το ποδαράκι της άψυχης κόρης του.

Ο ίδιος άντρας νωρίτερα έψαχνε στα ερείπια, ενώ αργότερα απαθανατίστηκε να κλαίει με το νεκρό παιδί στην αγκαλιά του.

Η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται, παρά την ανακωχή που είχε κηρυχτεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ανάμεσα στη Ρωσία -μία από τις βασικές συμμάχους του Ασάντ- και την Τουρκία, η οποία στηρίζει τους επαναστάτες στη Συρία. Υποτίθεται ότι η περιοχή που βομβαρδίστηκε χθες, στην οποία είχαν καταφύγει επαναστάτες από όλες περιοχές της Συρίας, βρίσκεται υπό την προστασία της ανακωχής αυτής…

Από το 2011 που ξεκίνησε ο πόλεμος, εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν χάσει τη ζωή του, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο έχουν τραυματιστεί και περισσότεροι από 12 εκατομμύρια -ο μισός πληθυσμός- έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.