- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Σοκάρουν οι πράξεις του απατεώνα «γιατρού» -Τι αποκάλυψε πατέρας παιδιού που έχασε τη ζωή του

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον 47χρονο γιατρό [1] που εξαπατούσε τα θύματά του, χορηγώντας τους ψεύτικες και συχνά επικίνδυνες θεραπείες, με αποτέλεσμα εξαιτίας της δράσης του 3 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

Η έρευνα που διεξήγαγε Αστυνομία τους τελευταίους 13 μήνες, έφερε στο φως αδιανόητες αποκαλύψεις και τελικά οδήγησε στη σύλληψή του, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (16/6). Από εκείνη την ημέρα, ωστόσο, στη δημοσιότητα έρχονται όλο και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πώς εξαπατούσε όσους έπεφταν στα δίχτυα του, οι οποίοι υπολογίζονται δεκάδες.

Ξεσπούν τα θύματα του «Νίκου Κοντού»

Ο «γιατρός», ο οποίος κυκλοφορούσε με το όνομα Νίκος Κοντός, δρούσε σε όλη την Ελλάδα και πλούτιζε από την αγωνία και την απελπισία των ανθρώπων, οι οποίοι ήλπιζαν πως θα θεραπεύσει τους ίδιους ή τους αγαπημένους τους.

Ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open TV αποκάλυψε: «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin… Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων».

Το χειρότερο δε ήταν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος πατέρας, ότι ο ίδιος άλλαξε τη θεραπεία του παιδιού: «Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε μία θεραπεία, μας είπε ότι είναι άχρηστη και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση. Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν».

Μια τεράστια αλυσίδα εξαπάτησης

Όπως όλα δείχνουν, ο κατηγορούμενος «ψάρευε» τα θύματά του από εκκλησίες και μοναστήρια. Εμφανιζόταν, δηλαδή, ως άνθρωπος της εκκλησίας και υποσχόταν θεραπεία με διάφορες «μεθόδους». Ήταν δε τόσο πειστικός που έπεισε ακόμη και γιατρούς πως είναι συνάδελφός τους. Ωστόσο, από ένα λάθος του, αποκαλύφθηκε η απάτη.

Δεν ήξερε πώς να αποστειρώσει τα χέρια του στο χειρουργείο

Ο τρόπος που οι γιατροί αποστειρώνουν τα χέρια τους πριν μπουν στο χειρουργείο είναι πολύ συγκεκριμένος και κυρίως πολύ ενδελεχής. Στο σημείο αυτό, όμως, το σύστημα του «Κοντού» είχε κενό. Όταν, λοιπόν, βρέθηκε σε χειρουργείο με άλλον (πραγματικό) γιατρό, ο δεύτερος πρόσεξε, ότι ο «Κοντός» δεν ήξερε πώς να αποστειρώσει τα χέρια του και αυτό του κίνησε υποψίες…

Στο «κόλπο» και η σύζυγός του

«Συνεργός» στην απάτη φαίνεται πως είναι και η σύζυγος του «γιατρού», η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Το ζευγάρι, μάλιστα, ζούσε σε πολυτελή βίλα, χάρη στα ογκώδη χρηματικά ποσά που είχε συγκεντρώσει.

Ο ίδιος θα απολογηθεί στον ανακριτή την Δευτέρα. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ φέρεται να κατηγορείται και για άλλες απάτες, μεταξύ των οποίων και εις βάρος ενός επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασε το ποσό των 55 εκατ. ευρώ!