Αρχική InfoTeens Υγεία Σοκολάτα με στέβια ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σοκολάτα με στέβια ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

chocolate-02Σοκολάτα με στέβια παρασκευάζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πειραματικής μελέτης της σοκολάτας που γίνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του εργαστηρίου - επίκουρη καθηγήτρια, κ. Ελένη Γιαννούλη που μίλησε στον Taxydromo.gr , στο εργαστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τρία τελευταία χρόνια πρόγραμμα για την Παρασκευή σοκολάτας με στέβια. Πρόκειται για σοκολάτα που, όπως εξηγεί, έχει τα αντίστοιχα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συμβατικής σοκολάτας με τη διαφορά ότι αντί για κρυσταλλική ζάχαρη περιέχει στέβια. Η σοκολάτα ήδη παρασκευάστηκε και αυτή την περίοδο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι στο στάδιο του πατενταρίσματος του προϊόντος πριν βγει στην αγορά εργασίας.

Κατά την κ. Γαννούλη, το προϊόν αναμένεται να έχει απήχηση στην αγορά δεδομένου ότι ο κόσμος αγαπάει τη σοκολάτα και θα δοκίμαζε εύκολα σοκολάτα με στέβια. «Είναι καλύτερη για την ανθρώπινη υγεία, καθώς μπορούν να την καταναλώσουν διαβητικοί, παχύσαρκοι, δεν δημιουργεί πρόβλημα τερηδόνας στα δόντια ενώ την ίδια ώρα διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά μιας σοκολάτας», αναφέρει η ίδια και προσθέτει ότι μέσω του συγκεκριμένου προϊόντος θα βοηθηθεί και η αγροτική παραγωγή στέβιας ως εναλλακτική καλλιέργεια.

Το πείραμα διεξάγεται με τη συνδρομή τριών φοιτητών στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος.

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ. Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο η παρασκευή σοκολάτας με διαφορετικού τύπου λιπαρές ουσίες φυτικής προέλευσης, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η παρασκευή σοκολάτας με αρωματικά φυτά, που επίσης έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης φοιτητών και διδασκόντων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με θέμα «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος»  στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής.

Διαβάστε επίσης:

Στέβια: το βότανο που μας γλυκαίνει χωρίς να μας παχαίνει

Eίναι ασφαλής η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών από άτομα με διαβήτη;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.