Σοκολατένια πουράκια κρέπας με δημητριακά

19599_l Σήμερα έχουμε όρεξη για γλυκό και σκεφθήκαμε να φάμε τις γλυκιές κρέπες λίγο διαφορετικά απ΄ότι συνήθως, συνδυάζοντάς τες με δημητριακά που έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία.

Yλικά:

δημητριακά γάλακτος
1 μήλο κόκκινο σε κύβους
80 γρ. ζάχαρη
Κανέλα
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
30 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

για τις κρέπες

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 1/4 κούπας φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο,
κρύο βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Σε ένα τηγάνι 20 εκ. μας ετοιμάζουμε τις κρέπες. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να λιώνει και να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το μήλο και την κανέλα. Ανακατεύουμε για λίγο. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα δημητριακά μας. Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα κουβερτούρα μας. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μία σχάρα με μία λαδόκολλα από κάτω και περιχύνουμε με τη σοκολάτα γάλακτος. Μόλις παγώσει κάνουμε γραμμές με την σοκολάτα που την έχουμε βάλει σε ένα χωνάκι από λαδόκολλα.